Last Updated on martie 9, 2017 O nouă zonă a fost igienizată cu ajutorul Poliției Locale Brașov în colaborare cu operatorul de salubritate. Vorbim despre un areal destul de întins, situat în apropierea Podului Zizin, de-a lungul căii ferate, în vecinătatea blocurilor din Cartierul Florilor. Este un spațiu pe care și l-au fixat drept casă oameni ai străzii, teren pe care au depozitat grămezi întregi de gunoaie, transformându-l într-un adevărat focar de infecție.
Poliția Locală s-a autosesizat și a demarat procedurile de deratizare a întregului sector pe care aveau de gând să se stabilizeze zece persoane fără adăpost din Tg. Mureș.
Locuitorii din proximitate s-au arătat extrem de multumiți de faptul că scapă de maldărele de gunoaie, dar și de prezența persoanelor fără adăpost care – noaptea, cu precădere – făceau scandal după ce consumau băuturi alcoolice, dar și încropeau un foc de tabără din rotile de cauciuc ori din gunoaiele adunate de pe platformele de reziduuri din apropiere.
Echipele de intervenție ale Poliției Locale au făcut același lucru și în urmă cu ceva vreme, nu departe de această locație. Mai precis, este vorba despre o platformă de gunoi din apropierea Podului de la Triaj, unde își încropiseră culcuș din reziduuri de tot felul, alți șase oameni ai străzii, care au creat discomfort brașovenilor din zonă, cu scandalurile produse. Cum era de așteptat, persoanele identificate nu sunt din Brașov, ci din județ.
În urma distrugerii adăposturilor provizorii, operatorii de la salubritate au ridicat tone de gunoaie, pe care le strânseseră oamenii străzii.
Persoanele care locuiau în aceste culcușuri au fost identificate, legitimate, sancționate și li s-a pus în vedere să se deplaseze către localitățile unde, de fapt, domiciliază.
De cele mai multe ori, acești oameni sunt surprinși la cerșit în centrul orașului sau se folosesc de minori ori de persoane cu dizabilități pe care îi pun să apeleze la mila publicului, fie se ocupă cu scotocitul și împrăștierea gunoiului din pubelele dintre blocuri.
Acțiunea se înscrie în campania derulată de cateva săptămâni de Poliția Locală Brașov, care implică și activități de depistare, în vederea monitorizării fenomenului, dar și pentru refacerea și actualizarea bazei de date şi luarea măsurilor legale în cazul persoanelor care apelează la mila publică, vagabondează pe străzile oraşului sau reprezintă risc pentru ordinea și liniștea publică.