Brașov: Guvernul REFUZĂ să dea terenul pentru un nou spital. Transmite-i un mesaj lui Liviu Dragnea și ministrului brașovean, Marius Dunca!

Last Updated on ianuarie 20, 2017 Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat ieri că guvernul lui Liviu Dragnea a respins transferul terenului pentru construcția unui nou spital. Ministrul brașovean Marius Dunca ne poate spune mai multe?

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care prevedea transferul unei suprafeţe de teren din proprietatea statului şi administrarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfecla de Zahăr nu a trecut de Guvern, motivul respingerii fiind lipsa unui punct de vedere din partea Ministerului Agriculturii, informează monitorulexpres.ro.

Brașov: Guvernul REFUZĂ să dea terenul pentru un nou spital. Transmite-i un mesaj lui Liviu Dragnea și ministrului brașovean, Marius Dunca! 1

Suprafaţa de teren pentru care Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Braşov au făcut diligenţe la Guvern, în vederea construirii unui nou spital a fost identificată în zona Bartolomeu Nord, în vecinătatea Centrului de cercetare al Universităţii „Transilvania“.

Este vorba despre un teren de 18 hectare pe care autorităţile braşovene şi-ar fi dorit să îl pună la dispoziţie pentru construirea unui nou spital, aşa cum este el susţinut şi în proiectul promovat de Asociaţia Noul Spital al Braşovului (ANSB).

Din cele 18 hectare identificate la Bartolomeu Nord, şapte sînt deja în proprietatea municipiului Braşov, însă restul de 11 sînt în proprietatea statului şi administrarea Institutului Cartofului.

Pentru preluarea lor, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Braşov au început demersurile la Guvern încă din luna august, cînd au trimis primele adrese cu solicitări către Executiv şi către ministerele direct implicate.

Chiar dacă a primit un răspuns negativ, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, spune că Deliberativul judeţului nu renunţă la proiectul unui nou spital pentru Braşov. „Vom relua procedura, avînd grijă să obţinem toate avizele, din partea tuturor factorilor implicaţi. Chiar dacă Ordonanţa de Guvern de acum nu a fost aprobată, o luăm de la capăt“, a declarat Adrian Veştea.

Previous Story

(Video) Protest la Brașov în această seară împotriva amnistiei si gratierii

Next Story

Brașov: ALERTĂ ! 38 de copii de la o școală din oraș au ieșit pozitiv la testul TBC!