Last Updated on decembrie 9, 2016 Defrișarea pădurilor din România este o acțiune cunoscută atât de cetățeni cât și de autorități, dar prea puțin se face în acest sens. Potrivit unui raport Greenpeace, țara noastră pierde trei hectare de pădure pe oră, numărul cazurilor de tăieri ilegale de arbori, înregistrate în 2015, ajungând la aproape 100 de raportări pe zi.
Acest lucru a fost observat și de Cocindau Eugen care a scris pe Facebook: „Ieri, am parcurs un drum pana la Brasov si inapoi in aceeasi zi…..M-am intalnit pe drum cu ZECI de tiruri cu si fara remorca, unele cu prelata ,altele nu, PLINE CU LEMNE DIN PADURILE NOASTRE…..TOATE CU NUMERE DE COVASNA SAU STRAINE……
Nu se poate ca nimeni din Guvern, din Parlament din cei care iau decizii in tzara asta de rahat, sa nu AUDA macar de aceste minuni…..Pana cand domnilor candidati la Parlamentul Romaniei????????
Despre asta de ce nu ne vorbeste nimeni oare?????? Cine are curajul sa opreasca JAFUL padurilor noastre? Sper ca macar U.D.M.R.-ul daca ajunge iar in patul PSD-ului sau liberalilor….RUSINE TRADATORILOR DE TZARA SI NEAM!!!!!!!!!!!!”
Potrivit raportului Greenpeace, numărul cazurilor de tăieri ilegale s-a triplat în 2015 faţă de valoarea înregistrată în 2009-2011, când media era de 30 de cazuri pe zi şi a crescut cu 34 de cazuri/zi.
În prezent, pădurile în România acoperă 6,90 de milioane de hectare. În intervalul 2000-2011, aproximativ 280.108 de hectare au fost despădurite sau degradate, iar actualizarea din 2015 a hărţii arată că ritmul degradării pădurilor s-a menţinut la acelaşi nivel în 2012-2014, suprafaţa totală afectată fiind de 361.068 hectare.