Brasov: Taximetriștii îi păcălesc pe brașoveni. NU există tarif dublu de taximetrie pentru exteriorul oraşului

Last Updated on martie 3, 2016 Brașovenii sunt constant păcăliți de taximetriști când merg în afara orașului. Taximetriștii cer tarif dublu clienților când părăsesc Brașovul. Consilierul local Iulian Mara vrea ca braşovenii să nu poată fi păcăliţi cu o astfel de ilegalitate.
Liberalul a descoperit recent pe buzunarul lui că taximetriştii braşoveni ignoră legea sau o încalcă cu bună ştiinţă şi taxează dublu pentru cursele din afara oraşului. După ce s-a deplasat cu un taxi la Săcele, lui Mara i s-a cerut la finalul cursei o sumă dublă pe kilometru pentru distanţa din afara oraşului.

Lucru total ilegal, susţine Iulian Mara, în condiţiile în care taximetriştii pot aplica tarife diferenţiate doar în funcţie de intervalul orar, de zi şi noapte. „Nu există tarif pentru exteriorul oraşului. Ca atare, taximetriştii care pretind dublarea acestei sume o fac în mod ilegal. Braşovenii să nu accepte să plătească sume mai mari decât cele de pe aparatul de taxat, să ia bonul la finalul cursei şi să facă reclamaţii atunci când constată că aceşti taximetrişti îşi depăşesc atribuţiile”, a explicat joi, liberalul Iulian Mara, consilier local, citat de rttbrasov.ro.

Mara vrea să modifice regulamentul de taximetrie

[ads2]

Mara spune că este nevoie de o campanie de informare a cetăţenilor pe această temă, astfel încât, braşovenii să nu mai poată fi înşelaţi. „Voi iniţia o modificare a regulamentului de taximetrie în sensul completării acestuia cu obligaţia operatorilor de taximetrie din Braşov de a da sub semnătură câte un exemplar din legislaţia care reglementează activitatea de taximetrie tututor şoferilor cu care colaborează. Am transmis mai departe iar executivul Primăriei va avea în vedere monitorizarea şi reglementarea acestei situaţii”, a adăugat astăzi, liberalul Iulian Mara. Pentru astfel de abuzuri, taximetriştii şi operatorii pot fi amendaţi cu sume între 100 şi 1.000 de lei.

Previous Story

Accident Brașov: UPDATE. Un șofer de autobuz RAT a leșinat la volan, în sensul giratoriu de la Spitalul Județean

Next Story

I’ve got a nasty reputation