Brasov: Contoare de apa care sa fie citite de la distanta, obligatorii la bloc

Last Updated on septembrie 28, 2015 Brașovenii care locuiesc la bloc vor avea două opțiuni în ce privește contorizarea consumului de apă: fie introduc reţele noi pe casa scării, pe modelul de la gaz, fie montează în fiecare apartament contoare moderne de înaltă precizie care pot fi citite de la distanţă.

În urma acestor modificări pierderile de pe rețea vor dispărea, odată cu acestea și scandalurile dintre vecini în privința consumului de apă.

„Contorizarea individuală este un drept al cetăţeanului, iar separarea se va face doar la solicitarea acestuia şi pe cheltuiala lui. După ce se va aproba Regulamentul de contorizare individuală, se va putea implementa proiectul. Fiecare braşovean va avea astfel factura lui pe care o va plăti la Compania Apa şi practic Asociaţia de Proprietari nu va mai avea treabă cu taxarea apei.
Pe factură a fi trecut consumul real în conformitate cu ceasul fiecăruia, la care se vor adăuga pierderile, dacă există”, a precizat George Scripcaru, citat de bzb.ro

Contorizarea individuală este foarte benefică mai ales în cazul blocurilor unde sunt rău-platnici şi unde din cauza unui datornic întreg blocul riscă să rămână fără apă.
În cazul separării pe verticală pe modelul de la gaz, celui care nu a plătit la termen i se va închide robinetul, iar în cazul celor cu contoare în casă, factura va avea titlu executoriu, iar operatorul de apă îl va acţiona în instanţă pe datornic, fiindcă este destul de greu ca operatorii de la apă să intre pe o proprietate privată.
Previous Story

Brasovul in Cartea Recordurilor: Un pianist vrea să cante 111 ore in Biserica Neagra

Next Story

Accident Brasov: GRAV ! Un autocar a fost lovit de o masina. Doua persoane au decedat