Propunere: Primaria sa preia constructia Aeroportului Brasov. Esti de acord? „pentru ca nu se stie daca va mai exista Consiliul Judetean, deci important este sa participe Primaria Brasov“

Last Updated on mai 4, 2015

Primăria municipiului Brașov și-a anunțat interesul pentru o rezolvare cât mai rapidă și eficientă a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. În acest sens primăria este pregătită de o asociere cu Consiliul Judeţean Braşov, dar înainte de a lua o decizie solicită situaţia exactă a investiţiilor făcute pînă acum şi a celor de care ar mai fi nevoie.

O întâlnire între reprezentanții primăriei, la care au participat, printre alții, primarul municipiului, George Scripcaru, viceprimarul Adina Durbacă și o parte dintre consilierii judeţeni a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, organizată de prefectul județului Brașov, Mihai Mohaci.

Deocamdată, terenul aeroportului este încă în discuţie, la nivelul Parlamentului. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Claudiu Coman, dacă lucrurile merg normal, actul normativ care ar urma să rezolve problema privind proprietatea asupra terenului va fi aprobat în minimum şase luni, avînd în vedere că „din fericire, în Cartea Funciară nu a fost operată nici o modificare, fiind trecut tot Consiliul Judeţean“, conform monitorulexpres.ro

Vicepreședintele Consiliului Judeţean, Mihai Veştea, a sugerat că Municipalitatea ar trebui să preia această investiţie „pentru că nu se ştie dacă va mai exista Consiliul Judeţean, deci important este să participe Primăria Braşov“. El a mai declarat: „trebuie să continuăm să construim aeroportul, cu toate riscurile de rigoare, ca să nu se deterioreze“.

„Niciodată nu am văzut proiectul detaliat al aeroportului, deşi am discutat de mai multe ori cu cei de la Consiliul Judeţean pe această temă“, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, la întîlnirea pe tema aeroportului, care a avut loc la sfîrşitul săptămînii trecute.

Primarul a reconfirmat interesul municipiului Braşov pentru aeroport, cu atît mai mult cu cît oraşul va beneficia în mod direct de pe urma lui, însă spune că înainte de a propune Consiliului Local să ia o decizie în privinţa implicării financiare în acest proiect, va fi nevoie de o expertiză amănunţită şi de un business-plan pe care CJ-ul să îl pună la dispoziţie.

„Niciodată nu am văzut un proiect detaliat al aeroportului, astfel încît să ştim cît s-a investit pînă acum şi să vedem de ce bani va mai fi nevoie. Din acest punct de vedere este necesară o expertiză clară a ceea ce s-a făcut şi să vedem ce mai este de realizat, astfel încît să putem analiza posibilitatea susţinerii financiare a investiţiei avînd toate informaţiile de rigoare. Noi (Primăria Braşov, n.red.) avem acum discuţii cu o bancă pentru un împrumut destinat achiziţionării de autobuze pentru RAT şi, dacă am avea mai mute detalii legate de aeroport, am şti cum să dimensionăm acest credit“, a declarat primarul George Scripcaru.

Previous Story

Brasov: Sportiv atacat de o ursoaica, cu doi pui, la Predeal

Next Story

Brasov: Daciile istorice din toata tara isi dau intalnire in Piata Sfatului. La eveniment si-au anuntat participarea si cateva modele rare