TRIST. Brasov si Sibiu conduc in topul judetelor cu transporturi ilegale de material lemnos

Last Updated on octombrie 27, 2014

Brasov si Sibiu conduc in topul judetelor cu transporturi ilegale de material lemnos, a declarat sâmbătă ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană,  într-o conferință de presă susținută la Bistrița, citat de agerpres.ro

Ministrul a anunțat că până acum au fost primite la 112  un număr de 534 apeluri vizând transporturi de lemn, dintre care 172 s-au dovedit a fi ilegale. Cele mai multe cazuri de acest gen au fost semnalate în județele Brașov — 16, Sibiu — 15, Gorj și Hunedoara — câte 13. Există, însă, și 11 județe unde nu a fost semnalat niciun transport ilegal.

434

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură a mai remarcat și faptul că mii de agenți economici din industria lemnului nu au mai cerut acorduri pentru exploatare, ceea ce, spune Doina Pană, ridică un semn de întrebare asupra activității pe care au derulat-o până în prezent.

“Sunt aproape 9.000 de agenți economici care și-au cerut acorduri. Până la ora la care a intrat ‘Radarul’ în vigoare erau mult mai mulți, deci automat rezultă că aveau alt gen de ocupații. (…) Lipsesc câteva mii, care poate s-au retras din activitate, s-au reprofilat. Eu nu vreau să fac niciun fel de acuzații, dar este și acesta un semn de întrebare”, a afirmat ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură.

Previous Story

Brasov: Apartamente noi la “Schiller Residence”, o poveste care incepe de la 1901

Next Story

Brasov: Centrul Respiro din Noua isi deschide portile in noiembrie