Last Updated on iulie 18, 2025
Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISU B-IF) a anunțat că, joi seară, 17 iulie 2025, din cauza furtunii, la Otopeni, acoperișul unei clădiri a căzut peste altă clădire, iar în acea clădire se afla o persoană.
O femeie în vârstă de 49 de ani se afla în clădirea respectivă. A fost grav lovită de elementele căzute și, din nefericire, a murit.
„O femeie în vârstă de 49 de ani, aflată în propria locuință, a fost surprinsă de elemente de acoperiș desprinse de la un alt imobil. Din nefericire, victima a fost declarată decedată, prezentând semne incompatibile cu viața. La fața locului a intervenit o unitate de terapie intensivă mobilă (1 UTIM)”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență într-o postare publicată pe Facebook, conform Libertatea.
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a confirmat la Antena 3 CNN că femeia a fost ucisă de bucata acoperișului vecin care a izbit-o în propria casă.
Din păcate, avem o persoana decedată lovită de un element desprins de la un alt bloc și a fost lovită când era în casă. Era la ultimul etaj, într-o zonă mai mare și a intrat un element, a lovit-o și persoana de 49 de ani a decedat. Avem alte două persoane rănite în sectorul 1 de crengi, niciuna nu e în stare gravă, a spus șeful DSU, Raed Arafat, citat de b365.ro.
În zona Grozăvești, un acoperiș de tablă a fost smuls de vântul care a bătut cu peste 90km/oră. El a zburat în apropierea unei zone pietonale și a aterizat în râul Dâmbovița, fără să rănească pe nimeni, scrie G4Media.
Circulaţia în Braşov a devenit o aventură. S-au reactivat iar „zonele sensibile”
Traficul din Brașov a fost dat complet peste cap de ploi torențiale și de reactivarea binecunoscutele „zone sensibile” din oraș. Șoferii au rămas blocați în giratorii inundate, pasajul Fartec a fost iar sub ape, iar unele drumuri păreau de-a dreptul navigabile.
Ploaia puternică de joi, 17 iulie, a afectat circulaţia pe străzile din Braşov, care au fost transformate în adevărate râuri sau lacuri.
De altfel, după mult timp, s-au reactivat zone sensibile, cum este cazul celei de sub pasajul de cale ferată de pe strada Hărmanului, unde s-a format un adevărat lac de care maşinile nu puteau trece, scrie bzb.ro.
„Lacuri” s-au format şi în zona Gării, unde, la fel, sunt probleme „istorice”, care au mai fost atenuate anii trecuţi, când au mai fost amenajate câteva guri de canalizare, care să preia mai multă apă. Noul sistem a mai atenuat din problemă, dar nu a eliminat-o.
Nici în Bartolomeu, în zona Stadionului Tineretului – Fartec, situaţia nu a fost mai bună, pentru că, la fel, apa băltea pe stradă, iar traficul se desfăşura cu mare greutate. De altfel, zona Stadionului Tineretului este cunoscută pentru inundaţiile din perioada ploilor puternice. Şi în această zonă au fost făcute, în urmă cu mai mulţi ani, lucrări care să permită captarea apelor pluviale, însă problema nu a fost rezolvată definitiv.
Probleme şi în centrul oraşului
Probleme au fost şi pe străzile din zona veche a oraşului, drumuri pe care s-au format mici râuri, cum a fost cazul străzilor Mureşenilor sau Nicolae Iorga.
Sesizări au venit şi din Răcădău, unde au curs şuvoaie de apă pe străzi. Din această cauză s-a circulat cu dificultate şi s-au format coloane de maşini.