(Video) DN 73: Cum arată acum șoseaua care unește Brașovul de Fundata

Last Updated on iulie 12, 2025 (Video) DN 73: Cum arată acum șoseaua care unește Brașovul de Fundata 1

Lucrările de modernizare pe DN 73, între Brașov și Fundata, avansează vizibil. Constructorul a finalizat intervențiile în mai multe zone, inclusiv montarea parapetelor de siguranță, ceea ce oferă speranțe șoferilor care tranzitează una dintre cele mai circulate și periculoase șosele montane din județ.

Constructorul a finalizat lucrările în mai multe zone (în special în zona Fundata), a turnat straturile finale de asfalt și au fost montate inclusiv parapetele de siguranță.

Lucrările de consolidare și de terasamente continuă pe mai multe tronsoane, iar traficul este dirijat de semafoare între Fundata și Moieciu.
Se lucrează și la amenajarea trotuarelor și a rigolelor betonate în Moieciu și Bran.

Vă rugăm să circulați cu prudență pe tot tronsonul și să respectați semnalizarea provizorie!”, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, conform Biz Brasov.

La INNA , AATEQ CÂND??? Vă chinuiți din cauza la o conductă de 1 an de zile
DRDP Brașov: nu ne chinuim. La magistralele de gaz se poate lucra doar in perioade foatre bine definite, be obicei in mijlocul verii, cand consumul este cel mai scazut.

Autostrada A13 Sibiu-Brașov, în topul proiectelor strategice naționale: segmentul Sibiu-Făgăraș în faza de execuție
Autostrada A13 Sibiu-Brașov, una dintre cele mai așteptate și necesare conexiuni rutiere din centrul țării, a început să ocupe o poziție mai înaltă în lista de priorități de infrastructură națională. Potrivit actualizării Programului Investițional 2021–2030, realizată de Ministerul Transporturilor și preluată de rhn.ro, proiectul a fost avansat pe locul al patrulea, față de poziția a noua în 2021, scrie Brasov.net.

Legătura directă între Transilvania și sudul României, această autostradă își propune să fluidizeze traficul de persoane și mărfuri, reducând timpul de deplasare între regiuni. În plus, va completa traseul de autostradă care leagă Capitala de granița de vest a țării, oferind o rută modernă, sigură și rapidă, în condițiile mai dificile ale zonei montane.

Una dintre cele mai importante părți ale proiectului, segmentul Sibiu – Făgăraș, a intrat deja în etapa de execuție. Are o lungime de 68 km și este împărțit în patru loturi, cu un termen de finalizare de patru ani. La momentul actual, unul dintre loturi este în etapa de proiectare, iar alte loturi se află în plină lucrări, vizând conectivitatea orașului Sibiu cu zona centrală a țării.

Previous Story

Reacția primului bugetar de lux care și-a tăiat singur 75% din salariu. De ce a făcut-o

Next Story

Două orașe din Brașov, în topul celor mai bogate din România. Bogăție neașteptată în județ