Tragedia de sub Tâmpa schimbă Brașovul. Vot fi analizați copacii problemă de sus din Poiană până în cel mai îndepărtat cartier. Scripcaru: „Vor fi lăsate trunchiurile acolo ca să se vadă exact care era situația”

Last Updated on iulie 10, 2025 Tragedia de sub Tâmpa schimbă Brașovul. Vot fi analizați copacii problemă de sus din Poiană până în cel mai îndepărtat cartier. Scripcaru: „Vor fi lăsate trunchiurile acolo ca să se vadă exact care era situația” 1

Moartea unui tânăr strivit de un copac pe Aleea de sub Tâmpa pare că a impresionat autoritățile locale care doresc să plătească specialiști care să evalueze copacii din municipiu. Poate nu ar fi rău să înceapă cu castanii de pe strada Lungă care numai sănătoși nu par.

În ședința de plen din această lună a Consiliului Local ar putea fi supus la vot un acord prin care specialiștii în silvicultură din Brașov să evalueze și să propună soluții pentru tot ce înseamnă arbori în municipiul Brașov, începând chiar din Poiana Brașov, a explicat primarul George Scripcaru.

Vom avea un acord prin care noi vom asigura finanțare pentru a studia de către ei ca și specialiști tot ce înseamnă UAT Municipul Brașov, de sus din Poiană până în cel mai îndepărtat cartier. Să identificăm acolo unde sunt probleme. Unde se constată că e o problemă, să ne dea o soluție și, practic, noi să implementăm ceea ce spun specialiștii.

Ca să nu ne dăm noi cu părerea sau să nu facem lucruri care să fie interpretate aiurea. Acest acord va fi supus aprobării Consiliului Local ca să alocăm o structură de buget în baza unor necesități pe care ei le vor elabora. Facem un acord cadru care să fie valabil pentru următorii ani și în fiecare an, în funcție de necesitățile pe care le identifică ei, noi să asigurăm acest lucru”, a declarat primarul George Scripcaru, citat de Radio Romania Brasov.

Reamintim, o comisie stabilită prin Ordin de prefect a inventariat și însemnat deja 251 de arbori din zona Aleea de Sub Tâmpa. Aceștia aparțin unor specii diverse, precum frasin, carpen, jugastru, paltin de munte și de câmp, diverse specii de pin, tei și castan, scrie Brasov.net.

Unii vor fi tăiați, alții vor fi toaletați, dar ce înseamnă această toaletare, explică tot primarul George Scripcaru: „Cei care sunt foarte periculoși vor fi extrași. Vor fi lăsate trunchiurile acolo ca să se vadă exact care era situația. Lemnul respectiv va fi valorificat de către Ocolul Silvic Brașov.

Ceilalți, care nu sunt în această situație, vor fi toaletați, adică vor rămâne. Ca să evităm un pericol, vor fi toaletati în sensul că un copac de 60 de metri care reprezintă un pericol să rămână în picioare, să nu fie extras, dar să fie toaletat și să fie redus ca și înălțime care să evite un pericol cu victime umane”.

Potrivit edilului, specialiștii care au cercetat arborii spun că ar fi infectați cu un dăunător identificat în spațiul asiatic ce ar fi ajuns și în zona noastră, iar acest fapt face ca arborii care par sănătoși să fie putrezi pe dinăuntru și așa ajung să se prăbușească. Pe de altă parte, arborii tăiați vor fi înlocuiți prin plantările ce vor fi făcute ulterior.

Previous Story

Salvat la limită: unul dintre puii ursoaicei împușcate pe Transfăgărășan trăiește! Ceilalți doi lipsesc. „Este extem de slăbit, flămând și speriat”

Next Story

Primul bugetar de lux care renunță la salariul uriaș de 53.000. Cu câți bani a rămas