Last Updated on iulie 17, 2025
Un bărbat de 44 de ani a murit la șase luni după ce a fost mușcat de un câine bănuit de rabie. Iniţial, medicul de familie i‑a prescris doar antibiotic, evitând vaccinul antirabic. Abia mai târziu, când s‑au agravat simptomele, a fost internat în comă, dar era prea târziu. Medicii avertizează publicul să se vaccineze imediat după orice contact cu animale suspecte.
Drama bărbatului a început în luna iunie când a început să se simtă rău din senin. „El avea simptome de febră, tremura. I-a spus soţiei că nu se simte bine. A sunat la salvare şi au plecat la spital. L-au internat la Spitalul Socola”, a povestit o rudă a bărbatului.
Bărbatul a fost internat la psihiatrie după ce medicii au considerat că e în sevraj alcoolic. Starea i s-a agravat brusc, a intrat în comă și în cele din urmă a murit. Bărbatul avea rabie, după ce fusesem mușcat de un câine fără stăpân, scrie Stirile Kanal D.
„Fără să-l consulte au spus că este sevraj și le-am explicat de sute și de mii de ori, eu și mama mea, că tatăl meu nu e alcoolic, dar n-au vrut să înțeleagă.”
Cristian, tatăl a trei copii, a sfârșit într-un mod groaznic, fără ca medicii să înțeleagă ce se întâmplă cu el.
„Cu asta a început toată situația, sevraj alcoolic, dar el nu consuma alcool, nu nimic. Era un om foarte puternic, era un om sănătos, nu suferea de boli.”
Pe paisprezece iunie bărbatul se simțea rău, avea febră și tremura, așa că a sunat la unu unu doi.
A fost preluat de ambulanță și internat la psihiatrie cu diagnostic de sevraj alcoolic. Starea i s-a agravat de la o zi la alta.
„El a fost purtat în mai multe spitale într-o perioadă foarte scurtă de timp. După două săptămâni el deja se aflase în comă, când i-au făcut a treia puncție s-a depistat că are rabie.”
„Tatăl meu a fost mușcat pe 25 februarie. La medicul de familie i s-a spus că timp de 7 zile va lua antibiotic și dacă rana nu va suferi modificări, nu are rost să meargă să-și facă vaccinul antirabic”, a declarat fiica bărbatului decedat.
„Vaccinarea voluntară se efectuează contracost, în urma unei programări. Trei doze de vaccin sigur, gradual, până ce imunizarea va fi completă”, a explicat Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.