Brașov. Lacul Tărlung, de unde bem apă cu toții, e tratat ca baltă de agrement: pescari și bărci, fără nicio opreliște

Last Updated on iulie 8, 2025 Brașov. Lacul Tărlung, de unde bem apă cu toții, e tratat ca baltă de agrement: pescari și bărci, fără nicio opreliște 1

Cu toate ca Lacul de Acumulare Tărlung este zonă de protecție sanitară și ar trebui păzit ca o fortăreață, fiind principala sursă de alimentare cu apă potabilă a brașovenilor, unii se plimbă în voie cu barca pe luciul apei, și chiar pescuiesc.

Un cititor BizBrașov.ro a surprins la finalul săptămânii trecute câteva cadre cu un pescar „amator” care a dat ture cu barca pe lac, în jur de două ore. „Domnul pescuia la «linguriță» (sclipea din când în când) din barcă. Venea dinspre baraj și a navigat spre coada lacului”, a transmis bărbatul care l-a urmărit pe pescar îndeaproape și cu binoclul de pe terasa unui restaurant din vecinătate.

Situația nu este de ieri, de azi. Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, care administrează lacul, s-au plâns când au apărut astfel de incidente, deoarece împrejmuirea este frecvent distrusă, iar „clienți fideli” la pescuit sunt localnicii din Gârcini. Probabil, pescarul din imagine nu este „vecin” de-al lacului, ținând cont de barca pe care o avea în dotare, dar și că a „dispărut” spre coada lacului.

Cu toate acestea, SGA Brașov plătește unei firme private o sumă frumoasă pentru paza lacului, însă cel mai probabil numărul de paznici este destul de mic în comparație cu suprafața care trebuie „vegheată”, dar și de „iscusenia” celor care se strecoară.

După Feldioara, Zărneşti şi Caţa. Din ce în ce mai multe primării trec cu apa şi canalizarea la Compania Apa Braşov
Compania Apa Braşov a preluat de la începutul acestui an furnizarea apei potabile în comuna Feldioara, iar procesul de extindere a ariei de acoperire va continua, după cum a anunţat directorul general Liviu Cocoş.

„Una dintre priorităţi este extinderea ariei de operare şi de aceea avem discuţii cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale din zona Rupea, dar şi din zona metropolitană a Braşovului. La Feldioara, am preluat deja operarea şi continuăm să încheiem contractele de furnizare cu localnicii”, a precizat Liviu Cocoş. Discuţii avansate sunt deja cu administraţiile locale din Caţa, dar şi din oraşul Zărneşti, scrie bzb.ro.

În prezent, în calitate de operator regional, Compania Apa Braşov furnizează apa potabilă şi servicii de canalizare în peste 30 de localităţi din judeţ, dar şi din Covasna.

Compania Apa administrează peste 735 de km de reţea de canalizare şi exploatează 26 de staţii de pompare a apei uzate, precum şi 1.400 de km de reţele de distribuţie a apei potabile.

Previous Story

(Video) Transformare spectaculoasă la Gara Brașov! Peroane noi, linii refăcute, se așteaptă trenuri mai rapide. Brașov – Sighișoara doar 45 de minute?