Candidatul independent Nicușor Dan a prezentat, miercuri, primul sondaj de opinie înaintea turului doi al prezidențialelor. Potrivit sondajului realizat de Verifield, prima șansă pentru finala prezidențială o are candidatul AUR, George Simion.
Potrivit sondajului, între cei doi candidați sunt 9 procente:
George Simion: 54,8%
Nicușor Dan: 45,2%
Sondajul de opinie a fost facut ieri, telefonic, pe 944 de persoane, și are o marjă de eroare de +- 3.19%.
Dintre voturile lui Crin Antonescu, 57,3% merg la Nicușor Dan, iar 18,8% la George Simion, scrie Antena 3. În ceea ce privește electoratul lui Victor Ponta, acesta ar merge 38,6% cu Nicușor Dan, în timp ce 27,6% s-ar duce cu votul către George Simion.
Din voturile Elenei Lasconi, 58,6% merg la Nicușor Dan, iar 13,8% merg la Simion, în timp ce 24% nu răspund.
Întrebarea care i-a făcut pe George Simion și Nicușor Dan să scoată ‘cuțitele’: Pariu împotriva leului/Nu orice se întâmplă e rezultatul unei conspirații
Prezent la Congresul BNS, economistul Radu Soviani i-a întrebat pe cei doi finaliști pentru fotoliul de la Cotroceni ce părere au despre creșterea cursului leului în raport cu euro.
George Simion, candidat la președinția României, sugerează că deprecierea bruscă a leului românesc de peste 2% într-o singură zi ar fi rezultatul unei „mișcări electorale”, acuzând anumite companii că ar fi „pariat împotriva leului”.
„Din informațiile pe care le am, au fost anumite companii care au pariat împotriva leului. Când voi avea acces la această informație, cu siguranță vă voi prezenta-o și dumneavoastră și publicului, pentru că a fost o mișcare electorală cât se poate de penibilă. Românii nu mai pot fi influențați de astfel de chestiuni”, a spus Simion, la dezbaterea BNS.
„Dacă mă întrebați cine-i vinovat pentru deficitul bugetar uriaș, vă pot spune cert că este peste 9,3%. Cu siguranță o să arăt către cei care au fost la conducere, pentru că este cu siguranță responsabilitatea dumnealor”, a adăugat președintele AUR.
În replică, Nicușor Dan, contracandidatul său, a respins ideea unei posibile conspirații, subliniind că efecte similare s-au înregistrat și după alegerile din noiembrie.
„Nu orice se întâmplă în lume sau în România e rezultat al unei conspirații”, a afirmat Dan, amintind că a încercat să calmeze acest fenomen și să ofere asigurări de stabilitate în cadrul unei conferințe de presă.
„Pe de altă parte, din nou și din nou, dacă ne uităm la oameni care promit că vor face, trebuie să ne uităm la ce au făcut ei. Iar eu sunt cel care am luat Primăria Capitalei cu datorie de trei sferturi din venitul ei anual și am adus-o la un rating cu patru trepte peste ratingul național”, a afirmat Dan.