Localitatea de lângă Brașov unde nu există șomaj și se vor intersecta două autostrăzi. Valoarea proprietăților s-a dublat

Last Updated on mai 14, 2025

Localitatea de lângă Brașov unde nu există șomaj și se vor intersecta două autostrăzi. Valoarea proprietăților s-a dublat 1
SPXLL

Două autostrăzi în lucru, punct de trecere între două regiuni istorice ale României, viitoare hidrocentrală pe Olt, investiții în spații de depozitare și logistică dată fiind poziționarea strategică, iar, mai nou, investiții imobiliare.

Comuna sibiană Boița, aflată pe traseul autostrăzii Brașov-Sibiu, se află în pragul unei dezvoltări accelerate. Primarul Nicolae Cocoș a explicat cum vede el valorificarea acestor oportunități.

„Prin planul de dezvoltare pe care îl avem ținem cont de toate aceste investiții și încercăm, pe cât posibil, ca dintr-o schimbare ce ne poate afecta să aducem plus valoare,” a declarat edilul, într-un interviue pentru publicația „Turnul Sfatului”.

Întrebat despre riscul pierderii caracterului rural-tradițional al localității, primarul a răspuns tranșant: „Ne place sau nu ne place, noi trebuie să mergem înainte! Într-adevăr, Boița se va dezvolta foarte mult.”

Potențialul economic al zonei a atras deja numeroși investitori. „Noi, acum, suntem ca o mireasă, curtată de toată lumea! Dar, folosind ghilimelele de rigoare, nu ne ‘mărităm’ cu absolut nimeni până nu finalizăm ceea ce noi gândim din punct de vedere al investițiilor,” a subliniat primarul, citat de Stirile Pro Tv.

Localitatea de lângă Brașov unde nu există șomaj și se vor intersecta două autostrăzi. Valoarea proprietăților s-a dublat 2
SPXLY

Administrația locală a făcut studii pentru a identifica domeniile economice potrivite pentru zonă. „Având în vedere că vom avea cel mai mare nod rutier din țară, prin intersecția celor două autostrăzi, am gândit un parc industrial care va avea undeva la 82 de hectare, dedicat sectorului de depozitare și logistică,” a precizat Cocoș.

În ceea ce privește relația cu constructorii autostrăzilor, primarul a subliniat sprijinul acordat: „Am făcut o prioritate din a acorda tot sprijinul necesar, atât cât putem, având în vedere că interesul nostru și al tuturor românilor este să se construiască aceste autostrăzi.”

Edilul a explicat și întârzierile în realizarea proiectelor: „Trebuie să ținem cont că traversează un fond forestier și procedura de expropriere și scoatere din fond forestier durează puțin mai mult decât s-a estimat la început. Din ceea ce am văzut până acum să știți că constructorul este motivat, are utilaje destul de performante, a făcut numeroase angajări.”

„La Boița nu există șomaj. Dimpotrivă, sunt prea multe locuri de muncă”
Un aspect remarcabil este situația locurilor de muncă din zonă, potrivit edilului. „La Boița nu există șomaj. Dimpotrivă, sunt prea multe locuri de muncă. Concurența în acest sector înseamnă salarii mai mari,” a remarcat primarul.

Impactul primului tronson de autostradă deschis până la Sibiu a influențat deja în bine comunitatea. „De la Boița până la Sibiu, pe ciotul acesta de autostradă, facem în medie 12 minute. Valoarea proprietăților în comună s-a dublat. În multe cazuri a crescut mai mult decât dublu,” a mai spus Nicolae Cocoș.

Un efect important este și schimbarea tendințelor demografice: „Ceea ce mă bucură pe mine este că tinerii din localitate aleg să nu mai migreze și rămân aici. Mai mult, a început să apară interes din afară… Avem tineri din alte părți care aleg să se mute aici.”

Previous Story

(Video) Telecabina Tâmpa și Panoramic se redeschid vara asta! 500 de turiști pe oră! Ce îi așteaptă pe cei care urcă pe Tâmpa

Next Story

(Video) Fetiță de 3 ani moare sub ochii medicilor, chiar de ziua ei, după un lanț de erori. Medic: „Nu am ştiut cât de gravă e treaba. N-am cerut ambulanţă cu medic pentru că n-am ştiut”