(Video) Coşmarul copilului care s-a înţepat într-un cui ruginit, ignorat de medici, şi a stat trei săptămâni în comă. Mama: „Nu l-au crezut, au zis că e un plâns aşa. Că simulează”

Last Updated on martie 7, 2025 (Video) Coşmarul copilului care s-a înţepat într-un cui ruginit, ignorat de medici, şi a stat trei săptămâni în comă. Mama: „Nu l-au crezut, au zis că e un plâns aşa. Că simulează” 1

Un copil de 12 ani a fost salvat de medici după trei săptămâni în care a fost intubat pentru că a călcat într-un cui. Făcuse tetanos, o boală care poate ucide foarte repede. Și brașovenii, mai ales părinții, ar trebui să fie vigilenți în astfel de situații. Orice tăietură sau înțepătură poate deveni periculoasă dacă nu este tratată corespunzător. Copiii care se joacă în spații neamenajate, în locuri cu obiecte ruginite sau în șantiere sunt expuși unor riscuri mari. O vizită la medic pentru curățarea plăgii și verificarea imunizării poate face diferența între o vindecare rapidă și o complicație gravă.

A fost foarte greu, foarte greu, foarte dureros”. Cu lacrimi în ochi şi epuizată de veghea la patul fiului, mama lui Sabin îşi aminteşte că tot calvarul a început de la o simplă înţepătură într-un cui.

„Am zis că e ok, o să-i treacă, că a mai fost înţepat. Peste noapte, copilul tot plângea, că îl doare, îl doare. Am plecat dimineaţă la spital, am chemat salvarea, ne-am dus la urgență la noi, la Județean„, spune Ramona Ciolacu, mama copilului.

Durerile nu au trecut nici după două consultaţii la spitalul din Drobeta-Turnu Severin, ba chiar s-au acutizat. Mama băiatului îi acuză pe medicii de acolo că nu au luat problema în serios. „Nu l-au crezut, au zis că e un plâns aşa… Că simulează, să mă duc cu el în altă parte, la altfel de control, că nu e din cauza piciorului”, adaugă Ramona Ciolacu, mama copilului, potrivit Observator.

Copilul de 12 ani se simţea tot mai rău, inclusiv după ce a fost internat în secţia de chirurgie la spitalul din Drobeta. La puţin timp după externare nu putea să se mai mişte. Abia atunci medicii i-au pus diagnosticul tetanos şi l-au trimis cu elicopterul SMURD la Timişoara. Boala începuse să îi afecteze şi alte organe.

Pacientul a fost internat direct în Terapie Intensivă, a fost intubat ototraheal şi ventilat mecanic. A stat intubat aproximativ 3 săptămâni”, a declarat Daniel Jipa, medic specialist ATI. „În urma analizelor efectuate, copilul nu avea acoperire vaccinală, avand anticorpii spre zero, adică fără a fi protejat. Este un caz grav de tetanos”, spune Alexandra Herlo, medic specialist boli infecțioase.

Asemenea cazuri, foarte rare, sunt extrem de greu de de tratat. Lupta pentru salvarea băiatului a durat mai bine de o lună şi s-a dat în secţia de Anestezie Terapie Intensivă. Când a ajuns, viaţa lui atârna de un fir de aţă, şi era la un pas să se rupă. Acesta este cel de-al treilea pacient salvat în ultimii doi ani de medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase.

Lupta pentru salvarea băiatului a durat mai bine de o lună, 21 de zile fiind intubat şi ventilat mecanic. I s-au administrat imunoglobulină antitetanică, pentru neutralizarea toxinei, mai multe doze de vaccin antitetanos, antibioterapie, benzodiazepine, pentru reducerea spasmelor musculare, relaxante musculare, dar şi terapie de susţinere, scrie G4Media.

Previous Story

(Video) Brașov. George Scripcaru, la coadă la taxe: „Oameni buni, plătiţi-vă oriunde impozitele şi taxele până la finalul lunii martie, pentru că primiţi reducerea de 10%”

Next Story

A murit astrologul Minerva. Avea 66 de ani