Tinerii mănâncă lalele! Noua modă de pe TikTok în România. Cât este de periculos 

Last Updated on martie 23, 2025 Tinerii mănâncă lalele! Noua modă de pe TikTok în România. Cât este de periculos  1

Marea e grădina provocărilor pe TikTok. Un nou trend bizar înfloreşte pe reţea. Femeile se filmează în timp ce mănâncă lalele. Crude sau … prăjite. În goana după like-uri şi faimă, ignoră pericolele. Medicii atrag atenţia că florile sunt toxice şi pot provoca probleme grave de sănătate.

„Astăzi mâncăm lalele! Am văzut trendul pe TikTok, toate fetele mănâncă lalele!”, spune o tânără care a testat și ea trendul periculos.

E plin TikTok-ul de clipuri similare, iar trendul înfloreşte de la o postare la alta. Videoclipul care a strâns cele mai multe aprecieri a fost cel al Mariei, o tânără de 23 de ani, cunoscută în mediul online pentru combinațiile neobişnuite de mâncare pe care le face, scrie Observator.

Tinerii mănâncă lalele! Noua modă de pe TikTok în România. Cât este de periculos  2

„A ajuns la două milioane jumate și 100 de mii de like-uri. Le-a plăcut. Eu credeam că o să mă oblige să o mănânc așa doar pentru video dar era chiar dulce, gustoasă. Aş folosi-o în desert, e dulce”, spune Maria.

Provocarea i-a lăsat rapid gust amar.
„Umblu toată ziua roșie pe față. Mă doare urechea, gâtul. Nu pot înghiți nimic, după ce am mâncat laleaua nu am putut mânca nimic două zile. (…) Laleaua era chiar dulce, gustoasă. Pot să mănânc și o sută, n-am nici o problemă. Eu nu am știut că ele sunt atât de dăunătoare”, a povestit Maria, potrivit Libertatea.

Alţii au mers şi mai departe. Au prăjit lalelele. Indiferent de cum e mâncată, medicii sunt categorici: florile decorative, în special lalelele, ne pot îmbolnăvi grav.

Tinerii mănâncă lalele! Noua modă de pe TikTok în România. Cât este de periculos  3

„Partea cea mai toxică o reprezintă bulbul, din fericire nu mănâncă bulbul, dar există și în floare anumite substanțe cu potențial toxic. Pot să determine anumite manifestări clinice cum ar fi greţă, vărsături, dureri abdominale, crampe. Pot să meargă până la apariția unui şoc anafilactic”, spune Radu Țincu, medic toxicolog.

Previous Story

Tren metropolitan pe ruta Sfântu Gheorghe-Brașov-Aeroportul Ghimbav

Next Story

Surpriză! Anamaria Gavrilă nu se mai retrage din cursa prezidențială în favoarea lui George Simion. Ce condiție pune