Spargeri în lanț lângă Brașov. Banda de hoți care i-a îngrozit pe oameni: 9 spargeri în doar o lună. Sunt filmați, dar nu pot fi prinși

Last Updated on martie 28, 2025 Spargeri în lanț lângă Brașov. Banda de hoți care i-a îngrozit pe oameni: 9 spargeri în doar o lună. Sunt filmați, dar nu pot fi prinși 1

O bandă de hoți i-a îngrozit pe locuitorii unui cartier din localitatea Sânpetru din Brașov. 9 gospodării au fost sparte în ultima lună, iar suspecții nu au fost prinși.

Au luat tot ce au găsit, de la haine și alimente, până la unelte de grădinărit și alcool.Oamenii sunt revoltați că anchetatorii nu reușesc să rezolve cazul, deși există imagini filmate de camerele de supraveghere, scrie Stirile Pro Tv.

Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere acum o săptămână. Se vede cum mai mulți indivizi sar gardul într-o curte. În vreme ce unii verifică ușile și ferestrele, altul inspectează proprietatea. Sistemul de supraveghere detectează mișcare și declanșează alarma.

Alertați, răufăcătorii distrug camera de supraveghere. Apoi, la adăpostul întunericului hoții au spart ușa și au furat din casă tot ce au găsit la îndemană.

Emil Olteanu, păgubit: ”Porțile erau larg deschise, ușa fărâmată. M-am uitat la casa vecinului și am văzut că e gardul tăiat. L-am anunțat pe vecinul, l-am anunțat și pe vecinul celălalt, că și la el era gardul tăiat”.

”Am crezut că e un loc sigur până să mă prădeze hoții”
Scenariul s-a repetat în mai multe gospodării. Se pare că hoții au vizat imobilele despre care știau că proprietarii nu sunt acasă.

Gheorghe Enescu: ”Am crezut că e un loc sigur până să mă prădeze hoții. Mă gândesc că o să intre în casă și că o să se așeze cu mine la masă”.

Deși polițiștii au primit imaginile de la camerele de supraveghere, n-au reușit încă să-i prindă pe hoți. Identificarea lor este dificilă, pentru că indivizii au avut grijă să-ți acopere fețele.

Cum îţi protejezi casa de hoţi. Sfaturi de la specialiştii Poliţiei
Cele mai multe spargeri se produc prin efracţie, adică prin forţarea uşilor şi a ferestrelor. De aceea, specialiştii Poliţiei recomandă ca uşile de acces să fie confecţionate din materiale rezistente la solicitări mecanice şi termice. Este bine să fie prevăzute cu sisteme de închidere securizate, eventual cu închidere în mai multe puncte, prevăzute cu chei ce nu pot fi uşor multiplicate, cu şilduri antiefracţie, care să nu permită ruperea butucului yalei, scrie Adevarul.

Totodată, balamalele uşilor trebuie să fie solide şi să aibă o bună fixare în toc şi uşă. Închideţi uşile de la subsoluri, terase şi anexe, în curte sau de la intrările suplimentare, recomandă specialiştii. Nu trebuie uitată nici montarea unui sistem de alarmare şi supraveghere video în locuinţă sau afară, care să înregistreze orice activitate. Nu în ultimul rând, judiciariştii subliniază că este utilă prezenţa unui câine de pază.

Toate aceste măsuri sunt valabile şi pentru a ne feri de hoţii care operează cu chei potrivite, prin escaladare. Însă tâlharii intră în case folosindu-se de diverse pretexte, cum ar fi acela de a-i ajuta pe proprietari să repare o ţeavă spartă sau să le prezinte oferte de la supermarket. „Pentru a nu vi se întâmpla asta, nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse „promoţii“, în scop caritabil sau celor care pretind că reprezintă diverse instituţii, dar nu se pot legitima”, atrag atenţia poliţiştii.

Previous Story

Brașovul devine un centru important pentru imigranți: Peste 6.000 de muncitori din Asia au ajuns aici

Next Story

Cancerul ascuns în farfurie: 3 alimente și băuturi populare care pot crește riscul de cancer. Avertismentul unui doctor