Last Updated on martie 19, 2025
Cum autoritățile nu pot să renoveze, Codin Maticiuc a anunțat că strânge fonduri pentru renovarea Secției de Oncologie – corpul „Mîrzescu” din municipiul Brașov.
„Vrem să începem anul acesta renovarea Secției de Oncologie din Spitalul Județean – corpul Mîrzescu. Acea secție groaznică despre care sute dintre voi mi-ați scris anul trecut în privat și în comentariile postarilor despre renovarea de la Tractorul. Proiectulul de arhitectură e gata, tot ce ne lipsește sunt banii. Și știm sigur că Brașovul îi poate aduna. De ce? Pentru că aici, spre deosebire de alte județe, comunitatea CHIAR a făcut ceva.
Anul trecut am renovat Staționarul Tractorul cu peste 200.000 de euro strânși din Brașov. Nu de la stat, nu din promisiuni, ci de la companii locale care au spus: «Facem pentru orașul nostru» (…)”, a scris Codin Maticiuc, pe contul său de Facebook, conform mytex,ro
„Acum, avem nevoie de voi din nou. Secția de Oncologie n-a mai fost igienizată din 2013, dar tratează peste 13.000 de pacienți pe an. Oameni în luptă cu cancerul, în saloane aglomerate, fără intimitate, cu două băi la 41 de paturi. Mulți refuză internarea, de frica condițiilor, nu a bolii. E nedrept. E dureros. E inacceptabil.
Proiectul de renovare costă 1,1 milioane euro și vrem să-l începem IMEDIAT ce avem banii. Nu ne mai permitem să așteptăm.
Refacem TOT: instalații, oxigen, gaze medicale, băi, saloane, aparatură, totul la standarde europene. Construim nu mai puțin de 19 băi în toate saloanele.
Brașov, ai fost erou deja o dată! Hai să arătăm iar că noi facem, nu așteptăm!”, a adăugat el.
Ce se va întâmpla în 2025 în cele 5 spitale de stat din Braşov
Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a anunţat că pentru acest an, în bugetul Judeţului Braşov este prevăzută o sumă importantă pentru „Sănătate”. Mai exact, pentru acest capitol, în proiectul bugetului Judeţului Braşov, aflat în consultară publică, este prevăzută suma totală de 166.620.050 lei, din care cea mai mare parte, respectiv 157.785.110 lei, este destinată investiţiilor, iar diferenţa de 8.834.940 lei este alocată cheltuielilor curente, conform bzb.ro.
După parcurgerea etapelor de consultare şi de dezbatere publică, proiectul de buget judeţean însoţit de Programul de investiţii va fi aprobat în şedinţa forului deliberativ, după care autoritatea publică judeţeană şi instituţiile subordonate vor putea trece la realizarea proiectelor propuse.
„Avem obiective investiţionale îndrăzneţe pentru toate spitalele, fie că vorbim despre lucrări de modernizare şi eficientizare energetică a clădirilor, despre îmbunătăţirea dotărilor cu echipamente şi aparatură sau despre digitalizarea serviciilor medicale. Avem în atenţie şi întocmirea documentaţiilor tehnice necesare demarării unor proiecte noi, care să răspundă necesităţilor de dezvoltare a serviciilor de sănătate publică la nivelul judeţului Braşov”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.