Un avion s-a întors de urgență pe Aeroportul Otopeni, la scurt timp după decolare, după ce un pasager a început să ţipe şi a încercat să intre în cabina piloţilor. Ce striga bărbatul

Last Updated on februarie 3, 2025 Un avion s-a întors de urgență pe Aeroportul Otopeni, la scurt timp după decolare, după ce un pasager a început să ţipe şi a încercat să intre în cabina piloţilor. Ce striga bărbatul 1

Momente de panică la bordul unui avion al companiei Lufthansa, la scurt timp după ce a decolat luni dimineaţă de la Aeroportul Otopeni spre Munchen. Aeronava s-a întors la scurt timp pe aeroport, după ce unul dintre pasageri s-a ridicat de pe scaun, a început să ţipe şi s-a îndreptat spre cabina piloţilor.

Incidentul a avut loc în jurul orei 6.20. Martorii spun că bărbatul striga că este alesul lui Dumnezeu şi numărul 10 şi că a încercat să intre în cabina pilotului. „Sincer, e un bărbat foarte solid, a lovit un pasager apoi s-a întins chiar lângă scaunul de lângă mine“, a scris un pasager pe pagina de Facebook, conform Observator.

Ulterior, bărbatul a revenit la locul lui și s-a așezat, continuând însă să strige, potrivit Antena 3: „10, 10 am adevărul, voi nu știți ce am făcut eu, ne relaxăm, toată lumea capul jos, mâinile pe genunchi, ne relaxăm”.

La scurt timp după ce avionul a aterizat, bărbatul a fost preluat de un echipaj şi condus la Spitalul Obregia din Capitală, unde va mai rămâne internat.

Noi amănunte despre accidentul aviatic din SUA. Piloții avionului ar fi încercat în ultima secundă să evite catastrofa
Apar noi amănunte despre accidentul aviatic de săptămâna trecută din Washington DC. Piloții avionului ar fi încercat în ultima secundă să evite catastrofa. Anchetatorii au detectat o schimbare minoră de unghi în cazul aeronavei cu pasageri.

Pe de altă parte, există o neconcordanță între datele din turnul de control și cele obținute după analiza cutiilor negre, în legătură cu altitudinea la care zbura elicopterul, scrie Stirile Pro Tv.

Brice Banning, anchetator NTSB: „La ora 8, 45 de minute și 27 de secunde, pilotul automat a fost deconectat (pentru aterizare). La ora 8, 47 de minute și 39 de secunde, se poate auzi o transmisiune din turn, în care echipajul elicopterului e întrebat dacă vede avionul de pasageri. O secundă mai târziu, echipajul elicopterului a primit o alertă automată de trafic intens. La 8, 47 de minute și 42 de secunde, se aude cum turnul de control cere elicopterului să se poziționeze în spatele avionului. La 8, 47 de minute și 58 de secunde, piloții reacționează verbal, iar datele arată că avionul începe să-și schimbe unghiul de înclinare. Peste o secundă se pot auzi sunetele impactului, apoi înregistrarea se încheie.”

Pe de altă parte, există o discrepanță de informații în legătură cu altitudinea la care se afla elicopterul militar, care avea la bord trei piloți: doi bărbați și o femeie.

Brice Banning, NTSB Investigator: „Știm, din datele obținute, că avionul se afla la o altitudie de 99 de metri, plus sau minus opt metri. Datele preliminare de pe radarele din turnul de control indică o altitudine de 61 de metri în cazul elicopterului militar. Însă acestea sunt informații preliminare.”

Anchetatorii speră să găsească explicația pentru diferența de zeci de metri după ce vor analiza datele conținute de cutia neagră a elicopterului, afectată de apă.

Previous Story

Klaus Iohannis anunţă iar că nu-şi dă demisia: „În Constituție scrie foarte clar că trebuie să stau până predau mandatul noului președinte alesl”. Cum îl numește Călin Georgescu

Next Story

Călin Georgescu revine asupra declarațiilor despre împărțirea Ucrainei. „Eu m-am referit la o chestie foarte simplă”