Last Updated on ianuarie 23, 2025
Cristina Tărteață, consilierul parlamentar care s-a contrat cu președintele Senatului, Ilie Bolojan, a reacționat după mesajele primite după scandalul din Parlament.
Cristina Tărteață a oferit informații despre activitatea sa profesională, explicând faptul că a lucrat în mediul privat între 22 și 32 de ani, ulterior intrând în aparatul de stat.
Mesajul complet postat de Cristina Tărteață, conform Stirile Pro TV:
„Dragi concetățeni!
Constat, nu cu prea mare uimire….că nivelul de “hate”, este la cote incredibile!
Sper ca v-ați “răcorit” prin toate mesajele postate aici!
Recunosc că o parte din vină, în acest caz specific, o avem și noi, mult blamații funcționari (de orice natură)! Iar vina noastră constă în tăcerea și diplomația cu care am considerat să tratăm orice fel de acuze nefondate la adresa activității noastre zilnice, de la locurile de muncă în care ne desfășurăm activitatea!
A fost o abordare care se pare nu doar că nu ne-a ajutat, ba din contră, a lăsat loc de foarte multe interpretări….total eronate!
Vorbesc în numele majorității! Evident că oriunde, sunt și excepții ( chiar și în privat, unde personal am activat până la vârsta de 32 ani, fiind încadrată in câmpul muncii de la 22 ani, imediat după terminarea facultății “private” cu diplomă de licență obținută la ASE!)
Dar ne-am înțeles lecția si cel puțin la nivelul institutiei unde îmi desfășor activitatea, vă promit că se va începe o campanie de informare a cetățenilor, referitor la ce presupune “fișa postului “ unui mult hulit funcționar parlamentar!
Și cam ce facem noi în timpul în care dumneavoastră considerați că “tăiem frunză la câini!).
So….stay tunned!
Gânduri bune și sănătate multă, vă doresc!”
Ce tăieri de cheltuieli și-a propus Ilie Bolojan la Senat. Sindicat: „Vor fi trimiși acasă cei care muncesc de ani de zile și nu sinecurile”
Ilie Bolojan, președintele Senatului, a anunțat că aproximativ 200 de angajați ai instituției pe care o conduce de câteva săptămâni vor fi disponibilizați, la această măsură adăugându-se și alte tăieri de cheltuieli, scrie Adevarul.
În afară de disponibilizările deja anunțate, este prevăzută și reducerea numărului de șoferi pentru parlamentari, ca și micșorarea numărului de mașini, precum și a cotei de combustibil.
Practic, ar fi vorba de alocarea unui autoturism cu şofer la 10 senatori aparţinând unui grup parlamentar, în comparaţie cu proporţia de 1 autoturism la 8 senatori în prezent (excluzând din numărul de membri ai grupurilor, senatorii care beneficiază de autoturism de serviciu cu şofer conform funcţiilor deţinute în structuri ale Senatului);
În plus, va fi eliminată și indemnizația acordată coordonatorilor (39 de funcții remunerate la nivel de șef birou) de la comisii comune, comisii permanente ale Senatului, secretariatul Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, cabinetele membrilor Biroului permanent precum și de la compartimentelor secretarilor generali adjuncți.
Ilie Bolojan dorește și micșorarea cotelor lunare alocate pentru autoturisme, microbuze și autoutilitare cu aproximativ 20% și să fie utilizate un număr mai mic de mașini de către parlamentari.
O altă măsură anunțată de către președintele Senatului este implementarea accesului în Senat cu cartela electronică pentru angajați, pentru a se putea verifica dacă aceștia vin sau nu la muncă.