Last Updated on ianuarie 5, 2025
Doua autoturisme au fost implicate intr-un grav accident rutier produs duminică pe E85, anunță Observator Tv. În urma coliziunea dintre cele doua mașini, una dintre ele a lovit un indicator rutier după care s-a răsturnat.
Evenimentul rutier a avut loc duminică, pe raza localităţii Fântâna Mare, din judeţul Suceava. Două autoturisme s-au ciocnit frontal. În urma coliziunii, ambele au fost proiectate în afara şoselei iar unul dintre el s-a răsturnat pe plafon în şanţul de pe marginea drumului.
Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, şapte persoane au fost implicate în accident. Printre acestea se numără doi copii cu vârste de 8, respectiv 12 ani.
„Una dintre ele refuză îngrijiri medicale, iar celelalte şase au fost evaluate de către echipajele aflate la fata locului”, informează, la ora transmiterii acestei ştiri ISU Suceava.
Echipajele medicale au fost suplimentate cu un al treilea echipaj SAJ pentru a face față situației. În total, șase persoane, inclusiv doi copii de 8 și 12 ani, au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare. Toate victimele erau conștiente și cooperante, scrie newsbucovina.ro.
Titi Aur, după valul de accidente de sărbători: E ca o junglă. De ce românii din diaspora circulă civilizat acolo, dar aici nu
Titi Aur, specialist în conducere defensivă, potrivit Antena 3 : „Ne deplasăm într-o junglă, într-o mișcare aproape browniană pe drumurile din România. De multe ori am fost întrebat cum de atunci când pleacă afară, românii sunt civilizați și în România circulă atât de haotic.
Avem demonstrația acum în acest, în această perioadă de sărbători, că cei care vin de afară din diaspora, români plecați care acolo circulă civilizat, când au venit în România au circulat nu haotic, mai mult decât haotic și au produs mai multe tragedii.
Fiecare dintre noi trebuie să fim conștienți că avem de trecut prin această junglă, printr-un trafic mai mult decât dezastruos. Am auzit afirmația de genul: cel de la volan are voie să sau poate să greșească, dar drumul trebuie să ne protejeze în așa fel încât să fim super super protejați. Ei, nu se poate asta. Nu poți să faci drumurile să te țină așa ca în puf, să ai peste tot balustradă elastică, în așa fel încât orice faci la volan să scapi.
Trebuie să lucrăm la educație. Educația rutieră, care în România nu se face, nu s-a mai făcut după Revoluție. Nici la școala generală, nici în școala de șoferi. Nu este ce trebuie nici după școala de șoferi. Și totuși, în această situație, autoritățile noastre refuză pur și simplu să lucreze la acest capitol.”