Last Updated on ianuarie 16, 2025
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a verificat, joi, situaţia forajelor geotehnice incluse în contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii A 13 Braşov-Bacău şi a constatat că au fost efectuate peste 3.000 de metri liniari de foraje geotehnice, anunţă compania într-un comunicat transmis AGERPRES.
Echipa CNIR a monitorizat lucrările din zona oraşului Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, remarcând faptul că pentru realizarea studiului geotehnic sunt mobilizate cinci utilaje de foraj. Potrivit CNIR, toate cele cinci echipamente sunt localizate, în prezent, în judeţul Covasna.
Lungimea estimată a traseului care se desfăşoară în judeţele Braşov, Covasna şi Bacău este de 162,5 kilometri, iar durata de finalizare a Studiului de Fezabilitate este de 24 de luni, calculată de la momentul începerii activităţii, septembrie 2024.
„În ceea ce priveşte traseul Autostrăzii A 13 în zona localităţii Hărman, judeţul Braşov, o autoritate naţională a ridicat problema reevaluării şi reproiectării traseului pentru respectiva zonă. Conducerea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere este în legătură cu autorităţile implicate, iar după primirea tuturor informaţiilor şi clarificarea situaţiei, în colaborare cu autorităţile locale, va fi în măsură să prezinte propunerile privind corecţiile de traseu în zona menţionată”, precizează CNIR.
Sectorul Braşov-Bacău al Autostrăzii A13 se va conecta cu viitoarea Autostradă Sibiu-Făgăraş-Braşov printr-un nod de mare viteză în zona localităţii Codlea, iar în zona Bacăului, la Răcăciuni, cu Autostrada Moldovei – A 7, scrie Ziarul de Bacău.