Last Updated on ianuarie 2, 2025
Multitudinea de declarații controversate ale lui Călin Georgescu îl pot consta candidatura la alegerile prezidențiale. Avocatul Adrian Toni Neacsu a prezentat criteriile după care CCR a analizat și respins candidatura Dianei Șoșoacă. Este nevoie doar de o sesizare la CCR, ca în cazul lui Șoșoacă.
Adrian Toni Neacsu: „Citiți cu mare atenție cele de mai jos, care reprezinta criteriile dupa care CCR si-a arogat dreptul de a verifica orice candidatura la presedentia Romaniei. Veți constata usor, dacă aveți răbdarea lecturii, ca ele sunt absolut arbitrare și că se bazează exclusiv pe declaratii din spațiul public, adica de la tv ori rețele sociale.
Nu se bazează nici pe probe, nici pe hotarari judecatoresti în care sa se demonstreze o oricat de mica acuzație. Curtea Constitutionala poate elimina orice candidat la presedentie care, dupa parerea ei, nu indeplineste aceste criterii. La inceputul lui februarie, cand se vor judeca candidaturile la CCR, va fi exact aceeasi curte care a instituit absolut abuziv aceste criterii si care la fel de samavolnic prin raportare la Constitutie a anulat alegerile.
Nu mai trag nici o concluzie (le-am tot tras în ultimele zile și stau la baza predicțiile mele), va rog pe voi sa o faceți.
„Astfel, pentru a determina dacă X îndeplinește condițiile de eligibilitate de natură constituțională referitoare la respectarea Constituției și a democrației, Curtea va evalua conduita și declarațiile sale publice, precum și efectele acestora în plan constituțional.
Candidatul la funcția de Președinte al României este conștient de semnificația informațiilor, mesajelor, ideilor, opiniilor, convingerilor, judecăților și raționamentelor transmise în spațiul public, astfel că toate acestea pot reprezenta un indicator al modului în care se raportează la Constituție și la valorile acesteia, nefiind, așadar, relevant dacă acestea au fost transmise într-o calitate oficială sau nu.
În cauză, este de notorietate faptul că, prin discursul său constant X îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale statului și la încălcarea ordinii constituționale. Regulile democratice se aplică tuturor cetățenilor, indiferent de calitatea lor în stat și de opțiunile politice, neputând fi tolerate manifestările și derapajele anarhice în spațiul public. O astfel de conduită aduce în discuție problema folosirii instituțiilor și procedurilor constituționale în scopul negării în final a exigențelor, principiilor și valorilor reglementate constituțional.
Declarațiile publice, luările de poziții și exprimarea unor convingeri în contradicție cu valorile constituționale și cu exigențele unei societăți democratice, coroborate cu participarea la anumite evenimente publice sunt temeiuri suficiente pentru a indica faptul că X,
în calitate de candidat la funcția de Președinte al României, pune la îndoială și desconsideră obligația de respectare a Constituției prin discursul său public referitor la înlăturarea unor garanții esențiale ale valorilor și opțiunilor fundamentale ale statului, respectiv calitatea de stat membru al UE și al NATO. Prin urmare, este evident că respectarea Constituției și apărarea democrației – condiții pentru a candida la funcția de Președinte al României – sunt aspecte străine discursului public promovat de aceasta.”
Avocata lui Călin Georgescu face anunțul momentului după atacarea anulării alegerilor la CEDO
Avocata lui Călin Georgescu a făcut anunțul momentului după ce a decis să atace anularea alegerilor la CEDO. Georgescu și echipa sa au atacat anularea alegerilor de către CCR și la ÎCCJ însă nu au avut succesul scontat.
Acum, au decis să apeleze la CEDO
Maria Vasii, avocata lui Călin Georgescu a declarat la Realitatea TV, conform stiripesurse.ro: „Acest demers a fost început în 16 decembrie, am aplicat pe procedura de urgență, Curtea ne-a primit această examinare în procedura de urgență și, ca atare, ne-a informat că până la sfârșitul lunii ianuarie vom avea o decizie. Nu știm dacă va fi una favorabilă sau nu”.