Autostrada Transilvania Brașov – Oradea. Constructorul român Erbașu a început lucrările la lotul „blestemat” Bechtel. Ce spune constructorul

Last Updated on ianuarie 21, 2025 Autostrada Transilvania Brașov - Oradea. Constructorul român Erbașu a început lucrările la lotul „blestemat” Bechtel. Ce spune constructorul 1

Constructorul român Erbașu a început lucrările la secțiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km), „celebrul” lot Bechtel de pe Autostrada Transilvania, și își face astfel debutul în construcția de autostrăzi. Construcții Erbașu are 18 luni pentru execuția lotului cu o valoare de 884,12 milioane de lei, fără TVA.

Am dat startul lucrărilor la secțiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș, parte din Autostrada Transilvania (A3). Vom realiza 26,35 km esențiali pentru infrastructura rutieră majoră din România, care vor cuprinde: un nod rutier, o bretea de întoarcere pe autostradă, 19 structuri (poduri, viaducte, pasaje), o parcare de scurtă durată de tip S1, precum și un centru de întreținere și coordonare.

Totodată, pentru realizarea acestei secțiuni, vom reloca o serie de drumuri existente, inclusiv un drum național, drumuri județene și drumuri comunale, iar pe un sector de aproximativ 2 km, vom executa lucrări de relocare a utilităților și de eliberare a amplasamentului din cadrul câmpului petrolier Suplacu de Barcău”, a transmis compania, într-o postare pe Facebook, conform media9.ro.

Autostrada Transilvania Brașov - Oradea. Constructorul român Erbașu a început lucrările la lotul „blestemat” Bechtel. Ce spune constructorul 2

Autostrada Transilvania Brașov - Oradea. Constructorul român Erbașu a început lucrările la lotul „blestemat” Bechtel. Ce spune constructorul 3

Lucrările prevăzute pentru acest lot sunt: ✅️ 26,35 km lungime totală traseu; ✅️ 3 viaducte; ✅️ 8 pasaje; ✅️ 8 poduri, din care unul în lungime de 1650 metri peste lacul de acumulare de la km 6+655; ✅️ parcare de scurtă durată de tip S1; ✅️ Centru de Întreținere și Coordonare.

„Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Subsecțiunea 3C1, Suplacu de Barcău – Chiribiș. Stadiul lucrărilor deja executate în cadrul subsectiunii 3C1 în anii anteriori este de 37%. Stadiul fizic al lucrărilor în cadrul contractului încheiat cu SC CONSTRUCȚII ERBAȘU SA, contract ce are ca scop FINALIZAREA LUCRĂRILOR REST DE EXECUTAT este 0%, având în vedere că a fost finalizată etapa de proiectare, lucrările urmând a începe în data de 20.01.2025 (Ordin de începere a Lucrărilor). Proiectul Tehnic a fost aprobat de catre CNAIR în data de 19.12.2024”, au transmis reprezentanții CNAIR.

A fost numit „lotul blestemat” de pe Autostrada Transilvania
„Lotul blestemat”, denumirea primită de secțiunea de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș. Lucrările la acest lot au început în urmă cu aproape 20 de ani, dar au fost abandonate după rezilierea contractului cu compania americană Bechtel, în anul 2013.

Brașovul începe lucrările la alternativa rutieră la DN 1. Are o lungime totală de 25 de km
Se pregăteşte demararea proiectului alternativei rutiere la DN 1, în condiţiile creşterii valorilor de trafic înregistrate între Bucureşti şi Braşov, anunță preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Autostrada Transilvania Brașov - Oradea. Constructorul român Erbașu a început lucrările la lotul „blestemat” Bechtel. Ce spune constructorul 4

Va fi reabilitat Drumul Judeţean 102I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov, în lungime de peste 25 de kilometri.

Pregătim startul lucrărilor de construcţie a alternativei rutiere la DN 1, prin reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 102I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov. Acesta este unul dintre proiectele noastre prioritare în actualul mandat, prin implementarea cărora judeţul Braşov va atinge un nivel superior de conectivitate rutieră cu principalele căi naţionale şi europene de transport. (…)

În această perioadă am urmărit cu consecvenţă toate etapele de lucru, de la elaborarea documentaţiilor pentru preluarea obiectivului în portofoliul Companiei Naţionale de Investiţii, obţinerea avizelor şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către guvern, până la partea de proiectare şi realizarea diverselor tipuri de activităţi cuprinse în proiect, toate acestea însemnând o muncă de echipă, un efort comun şi integrat din partea instituţiilor şi autorităţilor publice locale şi centrale, a finanţatorului, proiectantului şi constructorului”, a transmis, luni seară, preşedintele CJ Braşov, fostul ministru al Dezvoltării Adrian Veştea, citat de Stirile Pro tv.

DJ 102I are o lungime totală de 25,63 km, din care 12,43 km se află pe teritoriul administrativ al judeţului Braşov.

Previous Story

(Video) Anca Alexandrescu a dat-o afară pe `celebra` Raisa din emisiunea de la Realitatea Plus. ”Doamna Fica, cu toată prietenia vă spun. Haideți să vă spun ceva”

Next Story

Gigi Becali s-a sucit în privința lui Călin Georgescu: „Am rămas mască/ Cum să îmi iei mie averea să o dai la popor?”