Last Updated on ianuarie 28, 2025
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că au fost depuse documentele necesare obținerii avizului de mediu pentru Autrostrada Brașov – Făgăraș. Avizul de mediu este obligatoriu și face parte din documentele necesare obținerii Autorizației de Construcție.
CNAIR a transmis această informație către toate UAT-urile pe teritoriul cărora va trece autostrada: Codlea, Dumbrăvița, Șinca, Șercaia și Mândra, anunță Salut Fagaras.ro.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, titular al proiectului ,,Autostrada Brașov – Făgăraș – inclusiv rețele de utilități din culoarul investiției”, anunță publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de încadrare-efectuarea evaluării impactului asupra mediului și a evaluării adecvate, fără evaluarea impactului asupra corpurilor de apă – pentru proiectul ,,Autostrada Brașov – Fagaraș – inclusiv rețele de utilități din culoarul investiției’’, propus a fi amplasat în județul Brasov, municipiul Codlea și comunele Dumbrăvița, Șinca, Șercaia și Mândra.
Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 de zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a APM Brașov.
Turcii au reluat activitatea pe șantierul autostrăzii Făgăraș-Sibiu
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat zilele trecute că turcii de la Makyol au reluat săptămâna aceasta lucrările pe șantierul autostrăzii Făgăraș-Sibiu, scrie Turnul Sfatului.
Conform drumarilor, deși vremea este una geroasă, constructorul lucrează la pregătirea terenului și la turnarea piloților forați.
”În ciuda vremii geroase, constructorul autostrăzii Brașov – Sibiu a reluat activitatea. Utilajele lucrează pe mai multe secțiuni, în special în zona podurilor, la pregătirea terenului și la turnarea piloților forați de la baza structurilor”, au informat oficialii DRDP Brașov.
Autostrada Sibiu-Făgăraş: aproape 1.000 de muncitori au fost recrutaţi
Turcii de la Makyol au început deja lucrările la primul pod de pe traseul autostrăzii A13 Sibiu – Făgăraş, turnând primul pilot forat la o structură aflată în zona localităţii Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov. Numai pe Lotului 3 (care se întinde între Arpaşu de Jos şi Sâmbăta de Sus) constructorul are de executat peste 1.200 de astfel de piloţi foraţi. Pe restul loturilor (1, 2 şi 4) antreprenorul turc (Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS) execută lucrări de pregătire fiind în faza finalizării Proiectelor Tehnice, scrie bzb.ro.
Turcii estimau la începutul lucrărilor că vor avea nevoie de circa 1.000 de oameni pentru acest proiect. Constructorii au oferit salarii de până la 9.000 de lei net pentru un muncitor cu experienţă. Antreprenorul turc şi asociaţii au la dispoziţie 6,4 miliarde de lei şi 4 ani ca să construiască autostrada Sibiu – Făgăraş, proiect cu o lungime de 68 de kilometri.
Pe celelalte tronsoane se lucrează la drumurile tehnologice care vor permite accesul în şantiere, iar la Cârţa fost ridicată o tabără unde vor fi cazaţi aproape 500 de muncitori.