(Video) A urcat cu bicicleta în Munții Bucegi, prin viscol și zăpadă, apoi a cerut ajutorul Salvamont. „Cum a ajuns?! Pe bicicletă!! Vorba cuiva: când crezi că le-ai văzut pe toate”

Last Updated on decembrie 26, 2024 (Video) A urcat cu bicicleta în Munții Bucegi, prin viscol și zăpadă, apoi a cerut ajutorul Salvamont. „Cum a ajuns?! Pe bicicletă!! Vorba cuiva: când crezi că le-ai văzut pe toate” 1

Un bărbat care a urcat cu bicicleta pe munte, în Bucegi, în condiţii de viscol, a fost salvat în ziua de Ajun în urma unei intervenţii a Salvamont Sinaia.

Turistul, care a reuşit să ajungă la altitudinea de 1.800 de metri, a ignorat toate avertismentele care anunţau că în golul alpin este viscol puternic. El şi bicicleta au fost coborâţi până la cota 1400, de unde a putut coborî în staţiunea Sinaia cu telecabina, scrie Biz Brasov.

(Video) A urcat cu bicicleta în Munții Bucegi, prin viscol și zăpadă, apoi a cerut ajutorul Salvamont. „Cum a ajuns?! Pe bicicletă!! Vorba cuiva: când crezi că le-ai văzut pe toate” 2

Persoană blocată în viscol în zona Blana, a găsit adăpost. Ajunsă acolo în mod iresponsabil pe vreme extrem de rea. Avertizările s-au adeverit, sus e urgie. Cum a ajuns?! Pe… bicicletă!! Vorba cuiva: când crezi că le-ai văzut pe toate…”, au scris salvatorii montani din Sinaia, pe Facebook.

Risc mare de avalanșe în Munţii Bucegi şi Făgăraş
Oficialii Salvamont Braşov anunţă că, în această perioadă, la altitudini mari, este risc ridicat de producere a unor avalanşe în Munţii Bucegi şi Munţii Făgăraş. Salvatorii montani le recomandă turiştilor şi celor care practică sporturi de iarnă ca, până la stabilizarea stratului de zăpadă, să evite traseele alpine din aceste zone montane, în special cele aflate la altitudini mari sau pe versanţii abrupţi, transmite G4Media.

Salvatorii montani din cadrul SPJ Salvamont Braşov atrag atenţia asupra riscului ridicat de avalanşe în Munţii Bucegi şi Munţii Făgăraş, în special la altitudini de peste 1.800 de metri. Ninsorile recente au depus un strat consistent de zăpadă, local peste 20-25 cm, care, combinat cu vântul puternic, a format plăci instabile pe versanţi.

Aceste condiţii favorizează declanşarea avalanşelor, atât spontan, sub influenţa vântului sau a ninsorilor, cât şi la suprasarcini provocate de trecerea turiştilor sau schiorilor. Stratul superior al zăpezii, caracterizat de o rezistenţă redusă, poate aluneca peste straturile mai vechi, provocând avalanşe de dimensiuni medii şi, în zonele cu acumulări mari, chiar considerabile”, transmit, miercuri seară, oficialii Salvamont Braşov.

Aceştia precizează că riscul de producerea a avalanşelor este de 3, pe o scară de la 1 la 5, în care 5 reprezintă risc maxim. Gradul de risc poate creşte în următoarele zile din cauza ninsorilor suplimentare prognozate.

Recomandăm turiştilor şi practicanţilor sporturilor de iarnă să evite traseele alpine din Munţii Bucegi şi Munţii Făgăraş, în special cele aflate la altitudini mari sau pe versanţii abrupţi, până la stabilizarea stratului de zăpadă”, precizează Salvamont Braşov.

Previous Story

Brașov. Șofer arestat după ce mers cu 167 km/h prin oraș. Ce spun polițiștii, după ce l-au urmărit prin oraș

Next Story

(Video) Paradă cu zeci de tractoare împodobite de Crăciun. „L-au avut chiar și pe Moș Crăciun care a împărțit dulciuri copiilor”