Guvernul Șoșoacă sau Guvern de uniune naţională? Ce miniștri propune Șoșoacă

Last Updated on decembrie 3, 2024 Guvernul Șoșoacă sau Guvern de uniune naţională? Ce miniștri propune Șoșoacă 1

PSD, PNL, USR şi UDMR au început negocierile pentru formarea unui Guvern de uniune natională. Partidele pro-europene vor să izoleze forţele izolaționiste care vor avea împreună o treime din Parlament. Din acest motiv, AUR, SOS România si Partidul Oamenilor Tineri îşi doresc să ajungă la Palatul Victoria.

PNL va susţine formarea unei Coaliţii cu forţele politice democratice, forţele politice înseamnă PSD, UDMR, USR şi minorităţi. Aşa cum ştiţi din artimetica parlamentară doar coalizarea acestor partide asigură majorităţi stabile„, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele interimar PNL.

Ar fi bine să avem un Guvern de uniune naţională pro-europeană. Trebuie să facă parte PSD, trebuie să faca parte PNL, să facă parte USR şi UDMR. Sunt dispusă să negociez cu fiecare formaţiune în parte”, a declarat Elena Lasconi.

Surse Observator spun că Elena Lasconi a negociat aseară cu liderul PNL, Ilie Bolojan. Iar astăzi s-a întâlnit în secret cu şeful PSD.

Am discutat despre o majoritate parlamentară pro-europeană și despre soluțiile pentru a realiza o guvernare care să susțină aceleași valori. Este esențial să păstrăm direcția actuală a României: alături de Uniunea Europeană, NATO și în spațiul Schengen” – a scris ulterior Marcel Ciolacu pe pagina sa de facebook.

Iniţial, liderul social-democrat a sugerat că ar prefera o Coaliţie fără USR la masa Puterii, dar în acest caz majoritatea din Parlament ar fi una fragilă.

Între timp, Diana Şoşoacă a propus ca AUR, Partidul Oamenilor Tineri si S.O.S. România să formeze o aliantă a fortelor suveraniste si să instaleze la Palatul Victoria un Guvern minoritar.

Vă anunț că, în calitate de președinte al partidului SOS România, am ales să fim vocea rațiunii și a echilibrului care trebuie să conducă România prin furtună și să ieșim la liman (…)

Noi, suveraniştii, chiar dacă avem un procent mic în Parlament, acesta este, totuși, mare, pentru că (însumând procentele) sunt peste 35% (și) nu vor putea să-și treacă legile organice.

Va urma o perioadă de negocieri, am solicitat forțelor suveraniste să ne adunăm, pentru că există posibilitatea creării unui guvern suveranist, chiar minoritar, care să-și asume scoaterea din haos și faliment a României. Este posibil ca multe dintre reforme să aducă sacrificii mari pentru poporul român, pentru că după 35 de ani de distrugere şi de înstrăinare a tuturor resurselor României, în condițiile în care nu ne-a mai rămas nimic şi suntem o țară plină de datorii, evident că cine vine la guvernare își asumă pericolul de a dispărea definitiv din politica românească (…)

Eu şi colegii mei primim să ne sacrificăm, dar măcar să începem salvarea României (…)

Partidul SOS România îşi asumă acest sacrificiu, această responsabilitate de a salva cât mai mulți români și de a salva țara integral”, a afirmat Diana Șoșoacă, potrivit Antena 3.

Componența așa zisului Guvern Șoșoacă:

1. Ministrul Învăţământului şi Cercetării: Prof. Florian Colceag
2. Ministrul Culturii Naţionale: Miron Manega (Dumitru Manea)
3. Ministrul de Interne: Dumitru Coarnă
4. Ministrul Justiţiei: Mariana Vârgă
5. Ministrul Apărării Naţionale: Ninel Peia
6. Ministrul Tineretului: Andrei Guşă

7. Ministrul Sănătăţii: Dr. Florian-Alexandru Nicula
8. Ministrul Finanţelor: Sorin Naş
9. Ministrul Afacerilor Externe: Simona Macovei
10. Ministrul pentru Inovare şi Digitalizare: Luis Lazarus
13. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor: Manu Costache
14. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni: Prof. Florian Manolache
15. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: Ciprian Ciubuc

16. Ministrul Cultelor: Clement Sava
17. Ministrul Familiei şi Egalităţii de şanse: Cerasela Măciucă
18. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei: Verginia Vedinaş
19. Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale: Danil Tulugea
20. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii: Gheorghe Paul
21. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului: Alexandru Băişanu
23. Ministrul Mineritului: Ilie Petrescu

24. Ministrul Exploatării Resurselor: Ovidiu Danteş
25. Ministrul Sportului: Călin Mărincuş
26. Ministrul pentru IMM-uri: Ioan Gruia Bumbu
27. Ministrul Comerţului Exterior: Claudiu Lupaş
28. Ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene: Vasile Nagy
29. Ministrul Energiei: Catrina Angela Rodica Plopeanu şi Raisa Enachi ar urma să fie propuse pentru funcţiile de viceprim-miniştri.

Previous Story

Călin Georgescu nu mai dorește saloane de înfrumuseţare în România. „Nu cred că o căprioară se duce să se penseze, să se aranjeze”

Next Story

Brașov. Trei persoane rănite, două dintre ele sunt în stare gravă. Casă distrusă de incendiu la Cristian