Altex a cumpărat magazinul Brico Dépôt din Brașov. Ce sumă a plătit pentru 31 de magazine din  24 de orașe 

Last Updated on decembrie 18, 2024 Altex a cumpărat magazinul Brico Dépôt din Brașov. Ce sumă a plătit pentru 31 de magazine din  24 de orașe  1

Magazinul Brico Dépôt din Brașov a fost cumpărat de Altex, alături de alte 30 de magazine din 24 de orașe din țară.
Grupul Kingfisher plc, companie internațională de bricolaj, a anunțat, miercuri, vânzarea Brico Dépôt România, unul dintre liderii pieței locale de bricolaj și amenajări pentru locuințe, către Altex România, pentru o valoare a companiei de 70 milioane EUR (echivalentul a 58 milioane GBP) și include întreaga rețea Brico Dépôt, formată din 31 de magazine în 24 de orașe, operațiunile de distribuție, precum și sediul central din București. Finalizarea tranzacției este supusă aprobării din partea instituțiilor de reglementare din România și este estimată a se finaliza în prima jumătate a anului 2025, se arată într-un comunicat al companiei.

Thierry Garnier, CEO Kingfisher, a declarat, conform G4Media: „Suntem încântați că am găsit în Altex un partener de încredere cu experiență și viziune pentru Brico Dépôt România. Această decizie ne permite să ne concentrăm pe piețele unde suntem cel mai bine poziționați pentru a genera randamente atractive și valoare mai mare pentru acționari și clienți.

Doresc să mulțumesc tuturor colegilor de la Brico Dépôt România pentru angajamentul lor și pentru atenția acordată clienților de-a lungul anilor. Interesul major pentru această tranzacție este o confirmare a progreselor realizate de echipă în consolidarea afacerii.”

Altex a cumpărat magazinul Brico Dépôt din Brașov. Ce sumă a plătit pentru 31 de magazine din  24 de orașe  2

Brico Dépôt România își va continua activitatea în mod obișnuit pe parcursul acestei tranziții, menținându-și angajamentele față de clienți, angajați și parteneri.

Dan Ostahie, CEO Altex România, a declarat: „Altex România, liderul pieței de electro-IT, anunță cu entuziasm achiziția rețelei de magazine Brico Dépôt. Acesta este un moment important pentru toți cei implicați, iar acest prim pas ne deschide noi orizonturi de dezvoltare și oportunități pe piața de bricolaj din România.

Obiectivul nostru principal este să continuăm să ne dezvoltăm și să oferim servicii de calitate, având clientul în centrul atenției. Strategia noastră de creștere se bazează pe un model omnichannel, asigurând o experiență de cumpărare coerentă și plăcută pentru clienți, indiferent de canalul de vânzare ales.

Doresc să transmit un mesaj de încredere tuturor clienților, angajaților și partenerilor Brico Dépôt. Suntem dedicați dezvoltării acestei activități, aducând inovație și eficiență în fiecare aspect al afacerii. Fiecare membru al echipei noastre va beneficia de oportunități de dezvoltare profesională și de un mediu de lucru stimulant, care pune accent pe colaborare și excelență. Altex România este încrezătoare în viitorul companiei Brico Dépôt și este hotărâtă să continue să servească comunitatea cu produse și servicii de înaltă calitate.”

Dan Ostahie, fondatorul Altex: Ne uităm în fiecare oraş unde mai există loc de dezvoltare, ne uităm şi la alte categorii nu doar electro-IT. Suntem deschişi la a face achiziţii şi în alte domenii ale retailului.

Dan Ostahie, fondatorul Altex, cel mai mare retailer local de bunuri electro-IT, ia în calcul dezvoltarea businessului şi pe alte categorii ale retailului, nu doar pe zona de electro-IT. Fondatorul Altex vrea să extindă businessul în toate oraşele din ţară unde mai există loc de dezvoltare şi este deschis chiar la achiziţii ale unor jucători din piaţă din diferite cateogorii de retail.

„Ne uităm la fiecare oraş în parte acolo unde mai există loc de dezvoltare, dar ne uităm şi la alte categorii, nu neapărat electro-IT, luăm în calcul deschiderea unei reţele de altceva. Cred că cel mai important este să capitalizăm pe propriile valori care vin, în primul rând, din conceptul omnichannel, care poate fi aplicat şi la alte categorii decât electro-IT. Trebuie să ne uităm la sfera completă a retailului atâta timp cât am văzut modelele online de marketplace, ele pot fi transformate în modele omnichannel“, spune Dan Ostahie, prezent în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

Pentru dezvoltarea businessului, cât şi pentru a face achiziţii în piaţă, antreprenorul ia în calcul chiar şi un plasament privat pe piaţa de capital, dar şi atragerea unui investitor. El susţine că există surse de finanţare în piaţă, mai întâi este însă nevoie de un plan de business care să arate obiectivele privind dezvoltarea.

„Toate căile de investiţii trebuie folosite, capitalul propriu este cel mai scump, apoi avem capitalul atras de la băncile comerciale, apoi capitalul atras din piaţa de capital, dar şi capitalul atras printr-un plasament privat, chiar şi zona de M&A (fuziuni şi achiziţii)“, adaugă el.

Dan Ostahie menţionează cu a avut oportunitate de a face o achiziţie în afara ţării, ceea ce ar fi însemnat extinderea businessului peste graniţe, pe care însă a ratat-o, dar este convins că vor mai apărea şi alte oportunităţi.

„Pe de altă parte, păstrând în memorie experienţa anilor dificili de criză, e foarte bine ca atunci când ai succes să nu te fure peisajul, iar o expansiune în afara ţării reclamă resurse şi reclamă, în primul rând, să ai operaţiunile foarte bine puse la punct în piaţa domestică“, este el de părere.

Previous Story

Un șofer din Brașov a rănit o fetiță de 13 ani după ce a intrat cu autoturismul într-o mașină și apoi într-un stâlp/ TIR răsturnat pe DN 1, Braşov – Ploieşti

Next Story

Poliția și-a cumpărat TIR și merge cu el la Târgurile de Crăciun. La ce-l folosește