Last Updated on noiembrie 4, 2024
Un brașovean a făcut mișto de cei de la ridicări auto, a parcat neregulamentar chiar în poarta serviciului „Ridicări Auto” de pe strada Hărmanului din Braşov, ocupând aproape în totalitate trotuarul.
Mașina nu a fost ridicată pentru că cei de la Ridicări Auto nu au voie să se autosesizeze (altfel ar fi ridicat multe mașini parcate pe trotuarele din Brașov), un cetățean trebuie să sune la Poliție, polițiștii constată la fața locului și doar apoi ei pot suna la Ridicări Auto. Cel mai probabil nu s-a găsit cetățeanul de bine din această ecuație complicată de a ridica un autoturism parcat neregulamentar.
Şi nu, nu este o formă spontană de protest ci doar un «zece minute pe avari, boss!»”, a remarcat Codruţ, care a surprins incidentul vineri după-amiază, conform Biz Brasov.
Cât este amenda pentru oprire neregulamentară în 2024
În România există cinci clase de amendă. Primele patru se aplică persoanelor fizice, iar cea de-a cincea este aplicabilă persoanelor juridice, potrivit Digi 24.
Cele cinci clase de amenzi prevăzute de Codul Rutier la art. 98 alin. (4) sunt următoarele:
clasa I: 2 sau 3 puncte-amendă;
clasa a II-a: 4 sau 5 puncte-amendă;
clasa a III-a: între 6 și 8 puncte-amendă;
clasa a IV-a: între 9 și 20 de puncte-amendă;
clasa a V-a: între 21 și 100 de puncte-amendă.
Nerespectarea regulilor de circulație atrage după sine amendă, iar în cazul unei opriri neregulamentare, într-o zonă interzisă, amenda minimă poate începe de la 330 de lei până la 495 de lei.
Pe lângă amenda financiară și punctele de penalizare, autoritățile pot dispune și ridicarea vehicului, acțiune care implică alte costuri financiare.