Brașov. Ce se mai construiește: „zgârie-nori” cu 14 etaje și grădinița cu derdeluș

Last Updated on noiembrie 17, 2024 Brașov. Ce se mai construiește: „zgârie-nori” cu 14 etaje și grădinița cu derdeluș 1

Noi proiecte imobiliare în Braov. O firmă braşoveană deţinută de o societate comerciala americană, cu sediul social în New York, mai exact pe celebrul Broadway, a reluat demersurile începute în 2022 pentru construcţia unui ansamblu rezidenţial pe strada Carierei din Braşov.

Proiectul care prevede ridicarea unor blocuri-turn cu 14 etaje, 3 subsoluri şi parter ar urma să reintre astăzi în analiza Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism, după ce acum doi ani au fost solicitate unele ajustări. „Având în vedere inserţia prezentată, pentru a proteja silueta zonei protejate, se va reduce regimul de înălţime în raport cuînălţimea Dealului Şprenghi”, a fost solicitarea comisiei de specialitate de acum doi ani, scrie Biz Brasov.

Proiectul a fost anul trecut şi în analiza Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, care i-a solicitat dezvoltatorului refacerea „schiţelor”, deoarece înălţimea unora dintre clădiri a fost raportată la o vegetaţie care nu există.

Autorizație de construire pentru grădinița cu derdeluș proiectată în zona Coresi – Tractorul
Primăria Brașov are în plan construcția unei noi grădinițe în cartierul Tractorul pe o parcelă de teren de 5.412 mp pe care a primit-o drept donație de la dezvoltatorul cartierului Coresi. Aceasta se află la intersecția străzilor Tudor Arghezi cu Camil Petrescu, iar după ce în primăvară a fost aprobat în Consiliul Local studiul de fezabilitate, în iunie s-a semnat și contractul pentru proiectarea propriu-zisă, scrie Biz Brasov.

Brașov. Ce se mai construiește: „zgârie-nori” cu 14 etaje și grădinița cu derdeluș 2

Proiectul este unul mai deosebit, deoarece în cadrul locului de joacă exterior este prevăzută rampă înierbată, care poate fi transformată, pe timpul iernii, în derdeluș. Clădirea propusă va avea 12 săli de clasă, dimensionate pentru 20 de copii împărțiți pe grupe de vârstă (mică, mijlocie și mare).

În fiecare sală de grupă, pe lângă mesele și scaunele celor 20 de copii și catedra educatoarei, vor fi dispuse paturi de dormit retractabile/ rabatabile, amplasate lângă perete. Grădinița va dispune de o bucătărie proprie și o sală de mese de 80 locuri/tură, cabinet medical cu sală de tratament, izolator, cabinet consiliere.

La exterior se va amenaja o zonă de recreație și jocuri, cu echipamente de joacă precum ansamblu cu tobogan, leagăne, panou de cățărare, turn cu căsuță, cutii cu nisip, traseu muzical. Un spațiu de joacă este propus și la nivelul etajului, într-un spațiu protejat și acoperit, cu acces direct către locul de joacă exterior.

Previous Story

Incendiu la bloc. O bătrânică filmată când a ieșit la geamul camerei pline de fum, în așteptarea ajutorului pompierilor

Next Story

Frații lui Silviu Prigoană nu au fost chemați la înmormântare de copiii lui Prigoană. „Nu i-a sunat nimeni pe frații mei”