Avioane de război F-16, antrenamente deasupra Brașovului pentru „creşterea capacităţii de reacţie a personalului aeronautic în orice situaţie”

Last Updated on noiembrie 23, 2024 Avioane de război F-16, antrenamente deasupra Brașovului pentru „creşterea capacităţii de reacţie a personalului aeronautic în orice situaţie” 1

Forțele Aeriene Române (ROAF) au anunțat că în următoarea perioadă urmează zboruri la înălțimi mici pe întreg teritoriul României. Zborurile vor fi efectuate de avioane de luptă F-16 Fighting Falcon din dotarea ROAF. Brașovul este una dintre zonele vizate de aceste zboruri, având în vedere prezența aeroportului și baza militară de la Cincu, fiind un județ strategic în caz de conflict.

Într-o scurtă informare de presă Forțele Aeriene Române transmit un mesaj către populație pentru ca zborurile ce urmează să nu genereze îngrijorări.
Din comunicatul ROAF se arată că e vorba de un antrenament la înălțimi mici care are ca scop „creşterea capacităţii de reacţie a personalului aeronautic în orice situaţie”.

În prezent România deține o escadrilă completă de F-16 achiziționată din Portugalia în urmă cu câțiva ani. E vorba de 17 avioane ce formează Escadrila 53 Vânătoare, de la Baza 86 Aeriană Borcea, scrie Biz Brasov.

Ulterior România a achiziționat alte 32 de avioane F-16 din Norvegia la un preț excelent de 354 de milioane de euro. Avioanele, chiar dacă sunt la finalul ciclului de viață, mai au o resursă de zbor disponibilă de aproximativ 10 ani, astfel încât vor asigura tranziția către F-35.

România a semnat, alături de Guvernul Statelor Unite ale Americii, acordul pentru achiziția avioanelor F-35
Guvernul României a confirmat intenția sa de a achiziționa 32 de aeronave Lockheed Martin F-35 Lightning II de generația a cincea, prin semnarea unei scrisori de ofertă și acceptare (LOA) în cadrul unei Vânzări Militare Externe a Guvernului SUA, a informat joi Lockheed Martin, scrie Adevarul.

Suntem încântați să primim România în alianța globală F-35”, a declarat generalul-locotenent Mike Schmidt, Director și Ofițer Executiv al Programului F-35 Joint Program Office. „Integrarea aeronavei F-35 Lightning II în cadrul Forțelor Aeriene Române va consolida semnificativ capacitățile de descurajare ale NATO, oferind avantaje strategice, operaționale și tactice de neegalat. F-35 Joint Program Office este dedicat continuării unei relații puternice cu România, asigurând o tranziție de succes și furnizând un sprijin extins pentru piloți și pentru cei care asigură mentenanța aeronavelor, pe măsură ce avansăm împreună în acest mare proiect.”

F-35 joacă un rol crucial în viziunea noastră privind securitatea secolului XXI, descurajând amenințările și perturbând planurile adversarilor. Prin însăși prezența sa, F-35 sporește siguranța națiunilor care îl operează și protejează libertatea din întreaga lume.

Previous Story

Brașoveanca Iuliana Pepene s-a despărțit de iubit. Nu vrea să fie „mămică de ocazie”

Next Story

A murit Gabriel Cotabiță, avea 69 de ani. Ar fi fost în comă în spital