Un copil a murit din cauza unei infecții luate în spital, în timp ce aștepta să fie operat la inimă. Ce spun părinții

Last Updated on octombrie 21, 2024 Un copil a murit din cauza unei infecții luate în spital, în timp ce aștepta să fie operat la inimă. Ce spun părinții 1

Un bebeluș de doar 3 luni a i murit în timp ce era internat pentru o intervenție chirurgicală la inimă. Copilul ar fi dezvoltat o infecție cu bacterii foarte rezistente la antibiotic. Părinții băiețelului au depus o plângere la poliție.

După rezultatele mai multor analize, medicii de la Spitalul din Carei au decis transferul celui mic la Spitalul de Pediatrie din Cluj. Acolo, părinții au fost anunțați că băiețelul are o problemă la inimă și că trebuie urgent operat.
Gabor Lang-Oproiu, tatăl copilului, pentru Stirile Pro Tv:Ni s-a spus că trebuie operat de urgență, dar nu sunt suficiente locuri în spital. Deci, băiețelul nostru, după internare, a fost diagnosticat cu stafilococ auriu în Cluj. Am fost la ”Institutul Inimii” la o consultație, însă acolo nu poate fi operat, pentru că deja era infectat”.

În câteva zile, starea bebelușului s-a agravat. Internat la terapie intensivă, a făcut stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat.
Gabor Lang-Oproiu, tatăl copilului: ”Știm de unde, dar din ce motiv? Pentru că vorbim de ATI. Deci băiețelul nostru a fost transferat pe terapie intensivă nu din cauza stării generale, trebuie să înțelegem acest lucru. A fost transferat provizoriu, pentru că s-a așteptat după operație. Deci, el nu a fost operat pentru că nu a fost loc la ”Institutul Inimii”. Iar provizoriu… a luat stafilococ și a decedat”.

Dosar penal pentru ucidere din culpă
Reprezentanții ”Institutului Inimii” spun că băiețelul nu putea fi operat pe cord, din cauza pneumoniei.
Adrian Molnar, purtător de cuvânt ”Institutul Inimii” Cluj: ”Nu s-a pus problema că nu sunt locuri în spital, dar noi nu internăm copii decât în momentul în care pot fi operați. La momentul consultatiei era bolnav cu pneumonie și urma să își definitiveze tratamentul la Pediatrie 1. Deci, în momentul în care se putea transfera, era primit și era operat”.

Medicii de la Spitalul de Copii nu au dorit să dea alte detalii legate de infecția pe care a luat-o cel mic.
Daniela Drăghici, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj: „Există o investigație în curs. Nu pot fi date date înainte de a avea concluziile acestei invesigații”.

Părinții copilului au formulat plângere penală pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dorind să afle de ce micuțul nu a fost operat pentru a i se salva viața, scrie Libertatea.

Previous Story

Brașov. Se amână deschiderea supermarketului ”La Cocoș”. Când are loc inaugurarea

Next Story

Patru politicieni au aprins cu o brichetă gazul de la o conductă găsită în pădure