Last Updated on octombrie 23, 2024
Polițiștii au făcut astăzi mai multe percheziții, la 3 ani de la asasinatului din Arad, din 29 mai 2021, când afaceristul Ioan Crișan a fost ucis de o bombă montată în mașină.
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis de o bombă plasată în mașina sa, este cea care ar fi comandat atentatul, scrie Adevarul. Ea ar fi fost ajutată de trei prieteni ai milionarului ucis, iar bomba ar fi fost plasată de asasini plătiți, care acum s-ar afla în alte țări.
Potrivit surselor Antena 3 CNN unul dintre bărbaţi este electronist de meserie şi ar fi participat la realizarea bombei cu material exploziv adus din Serbia, la comandă. El a mai fost vizat de percheziții. Ceilalți doi ar fi pus în aplicare asasinatul.
Până acum, anchetatorii români au colaborat cu alte state și au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece sunt informații că cetățeni străini din cercul suspecților ar fi reușit să plece către aceste state la scurt timp după atac.
”Subliniem că, în cadrul acestui dosar penal, vorbim despre un volum impresionant de activități investigative şi de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice. Efortul instituţional depus în soluționarea cauzei a avut un caracter continuu şi a presupus, inclusiv, activități de cooperare în plan intern şi extern”, potrivit Polițeii Române.
Parchetul de pa lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a informat că dosarul privind explozia produsă în 29 mai 2021 a unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea unui magazin din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, a fost preluat de PÎCCJ de la Parchetul local având în vedere „complexitatea cauzei, dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave”.
„În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care şi-au desăşurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală. În cauză au fost efectuate numeroase activităţi investigative şi de cercetare penală, activităţi derulate în mod constant şi care au presupus inclusiv activităţi de cooperare judiciară internaţională”, mai informează PÎCCJ, potrivit Observator.