Șofer prins cu peste 200 km/oră pe DN1. Amendă de 2.475 lei, permisul supendat 120 de zile

Last Updated on octombrie 5, 2024 Șofer prins cu peste 200 km/oră pe DN1. Amendă de 2.475 lei, permisul supendat 120 de zile 1

Un șofer de 31 de ani a fost prins de polițiști conducând cu o viteză de 213 km/h, pe DN1, în afara localității Cristian, Sibiu, într-o zonă cu limită de viteză de 100 km/h. Aparatul radar l-a înregistrat pe sectorul de drum la km 323+250m, pe direcția Sibiu-Sebeș.

Pentru această abatere gravă, șoferul a fost sancționat cu o amendă de 2.475 de lei, fiind penalizat și pentru lipsa unor documente la control, potrivit unui comunicat al IPJ Sibiu. De asemenea, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 120 de zile, măsura intrând în vigoare din momentul depistării în trafic, scrie Turnul Sfatului.

Incidentul vine la o zi după ce, pe același sector de drum, un alt șofer, în vârstă de 28 de ani, din Apoldu de Sus, a fost surprins conducând cu 193 km/h. Acesta a primit o amendă de 1.485 de lei și aceeași sancțiune de suspendare a permisului de conducere pentru 120 de zile.

Poliția Rutieră Sibiu atrage atenția asupra pericolelor vitezei excesive și subliniază că, deși sancțiunile sunt aspre, cel mai important este să fie respectată viața și siguranța tuturor participanților la trafic. Conducătorii auto sunt încurajați să conducă prudent, pentru că „viața are prioritate”.

Șofer român, amendat cu 52.000 de euro în Germania după ce a încălcat limita de siguranță de mai multe ori
Un român, șofer pe camion, a fost amendat pe o autostradă din Germania după ce a fost prins încălcând limita de siguranță de mai multe ori, scrie Monitorul Expres.

Mai exact, bărbatul a fost prins pe autostrada A10 din Germania de către un filtru care verifică transporturile de deșeuri, dar și dacă șoferii respectă regulile referitoare la perioadele de condus și odihnă.

Astfel, polițiștii au stabilit că românul plecare din Franța la ora 14:00 și a condus neîntrerupt prin Belgia și Germania. Mai mult, timp de 28 de zile, bărbatul a încălcat de mai multe ori regulile de siguranță, conducând cu mult peste limitele impuse de lege, ajungând să conducă chiar și 34 de ore cu pauze de doar două ore.

Prin urmare, bărbatul a primit o amendă în valoare de 52.000 de euro, fiind sancționat cu 2.000 de euro pentru fiecare zi în care a depășit limita de siguranță. De asemenea, acesta a fost obligat să ia o pauză chiar în parcare unde a fost oprit de polițiști.

Pe lângă toată acestea, în urma inspecției făcută de polițiștii germani, s-a mai stabilit că românul conducea un vehicul care avea o serie de modificări ilegale la eșapament, această ilegalitate fiind luată în calcul la aplicarea amenzii de 52.000 de euro.

Previous Story

Doi tineri au murit după ce mașina lor a intrat într-un stâlp. Urmele de frână măsoară 60 de metri