S-a deschis „Spitalul inimii” la Braşov. Unitate de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici

Last Updated on octombrie 17, 2024 S-a deschis „Spitalul inimii” la Braşov. Unitate de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici 1

Spitalul privat Clinicco din Braşov anunță că a deschis cea mai modernă şi performantă Unitate de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC) din regiune.

Spitalul nostru asigură servicii medicale cardiologice pentru peste 3.600 de pacienţi pe an, iar complexitatea cazurilor tratate a impus realizarea unei noi structuri avansate în cadrul spitalului nostru. Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici din cadrul Spitalului Clinicco a primit avizul de structură de la Ministerul Sănătăţii precum şi autorizaţia de funcţionare din partea DSP BRASOV, iar de azi (marţi – n.r.) devine complet operaţională în beneficiul pacienţilor noştri”, a declarat pentru BizBraşov.ro dr. Avian Pop, managerul Spitalului Clinicco Braşov.

Echipa USTACC este coordonată de dr. Dana Lazăr, medic primar cardiolog în cadrul secţiei de Cardiologie condusă de profesor doctor Diana Ţînţ, cu suportul secţiei ATI Cardiologie din subordinea doctorului Cristian Stănescu, medic primar ATI.

Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici se adresează cazurilor complexe care necesită intervenţii medicale de suport şi tratament în regim de terapie intensivă avansată. Este vorba despre pacienţi care au nevoie de proceduri complexe de angioplastie coronariană, ablaţie sau implant, drenaj pericardic sau pulmonar – pentru ceea ce popular e cunoscut drept «apă la inimă sau la plămâni».

Pacienţii cu afecţiuni grave: embolie pulmonară, insuficienţă cardiacă, etc. sau suferă de multiple boli şi au o afecţiune cardiacă cu risc de agravare rapidă, au acces în această secţie. Spitalul Clinicco este un centru care poate acoperi tratamentul pentru tot spectrul de boli cardiovasculare: afecţiuni care vizează boli ale vaselor de sânge, tulburări de ritm, sau boli ale valvelor cardiace care necesită intervenţii chirurgicale”, a declarat şi profesor, doctor Diana Ţînţ, şeful secţiei de Cardiologie de la Spitalul Clinicco, conform bzb.ro.

Spitalul privat are deja funcţionale secţii de Cardiologie Clinică, Cardiologie Intervenţională, Chirurgie Cardiovasculară, Electrofiziologie şi Dispozitive Implantabile.
Serviciile medicale pot fi decontate în anumite condiţii prin Casa de Asigurări de Sănătate, prin asigurări private sau contra cost.

Patru pacienți de la Spitalul Clinicco au beneficiat de implantul unor stimulatoare cardiace fără sonde
Patru pacienți cu probleme cardiace grave care aveau nevoie de stimulator cardiac au primit cele mai performante și prietenoase stimulatoare cardiace. Este vorba despre pacienți care, în afara diagnosticului cardiologic, suferă de alte probleme de sănătate ce afectează vasele de sânge: In aceste cazuri implantul unui stimulator clasic, dotat cu sonde (n.r. fire cu electrozi) care trebuie conduse prin vene până la inimă, este imposibil.

Stimulatorul fără sondă are mărimea unei monede, aproximativ 2.5 cm și se implantează direct în inimă. Este una din puținele situații care ajută pacienții care nu au vene pentru a suporta implantul sondelor unui stimulator clasic. Vorbim despre pacienți cu dializă, pacienți care au trecut prin proceduri de radioterapie care duc la atrofierea venelor, pacienți cu diverse malformații cardiace ale căror sisteme vasculare nu permit implantul clasic de stimulator cardiac”, explică doctorul Sorin Micu, medic primar cardiolog cu specializare în dispozitive cardiace implantabile electronice la Spitalul Clinicco din Brașov, conform Biz Brasov.

Previous Story

Doi polițiști au avut grijă de o fetiță de un an, după ce mama sa a fost implicată într-un accident rutier: „În mașină erau 3 femei”

Next Story

Surse. Milionarul Adrian Marţian ar fi fugit cu cei trei copiii în Serbia