Mărturia tinerei arestate pentru că a aruncat la gunoi o imprimantă căzută de pe mașina Poliției

Last Updated on octombrie 19, 2024 Mărturia tinerei arestate pentru că a aruncat la gunoi o imprimantă căzută de pe mașina Poliției 1

Tânăra a ieșit după o noapte de arest și a fost plasată sub control judiciar. Este cercetată pentru furt, infracțiune pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală.

Tânăra, pentru Stirile Pro Tv: “A fost oribil. Condițiile sunt groaznice, mâncarea nu e comestibilă. Se băteau persoane în camere, iar paznicii erau la cafele și nu făceau nimic. Frig. A fost o experiență groaznică și nu înțeleg de ce a trebuit să trec prin asta, pentru că nu am greșit cu absolut nimic.”

Procurorul: “Reținerea pentru 24 de ore a fost proporțională cu gravitatea acuzației. Anchetatorii îi reproșează că a luat un bun valoros al statului și l-a pus în mașina personală.”

Imprimanta respectivă costa 2.700 de lei. Tânăra a negat că o are și a refuzat orice formă de colaborare cu organele de urmărire penală. Polițiștii susțin că au probe video când fata ia imprimanta de jos și o pune în mașină. Tânăra afirmă că a așteptat 10 minute ca polițiștii să se întoarcă după aparat, apoi l-a aruncat.

Tânăra: “A căzut în mijlocul străzii, au trecut vreo două mașini peste ea, am ridicat-o din mijlocul străzii și am aruncat-o la gunoi.”
Mihai Ravescu, avocatul fetei: „Nu înțeleg cum se susține această faptă de furt. După solicitarea de probatoriu, vom cere încă o dată schimbarea încadrării.”

Avocatul consideră că, în cel mai rău caz, tânăra ar putea fi acuzată de însușirea fără drept a unui bun găsit, iar conform legii, are la dispoziție 10 zile pentru a-l returna.
Părinții fetei cred că totul este un abuz și reclamă că și ei au fost hărțuiți de polițiștii implicați.

Mama și tatăl fetei: „La serviciu m-au sunat de nu știu câte ori, încât și șeful meu mi-a spus că nu e în regulă ce fac. Au sunat la facultate, pe rector, pe toată lumea. Nu e corect. Ne-au târât într-o mizerie de nici nu mi-aș fi imaginat vreodată.”

Contactați de Știrile PROTV, reprezentanții poliției nu au dorit să comenteze acuzațiile părinților.
Povestea a stârnit un val de indignare pe rețelele de socializare, unde mii de oameni au comentat că reținerea fetei a fost un exces de zel.

În următoarele 60 de zile, tânăra nu are voie să părăsească țara, să ia legătura cu martorii din dosar și trebuie să se prezinte săptămânal la o secție de poliție pentru a semna un control judiciar.

Poliţişti de frontieră de la Petea, suspectaţi că au luat mită de la transportatori pentru a-i ajuta să evite controalele ANAF. Ar fi primit bani, fructe şi legume
Patru poliţişti de frontieră de la Vama Petea sunt cercetaţi penal pentru luare de mită. Agenţii ar fi primită bani, fructe şi legume de la mai mulţi transportatori pentru a îi scăpa de controlul de la frontieră.

Procurorii, împreună cu autorităţile din Ungaria, au efectuat percheziţii domiciliare la şapte locuinţe din judeţul Satu Mare, de unde au ridicat mai multe bunuri.

”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu sprijinul autorităţilor omologe din Ungaria, au efectuat în cursul zilei de astăzi, 18 octombrie 2024, percheziţii domiciliare la şapte locaţii situate în judeţul Satu Mare, dintre care două sunt sedii sau puncte de lucru ale unor persoane juridice. Aceste acţiuni au loc în cadrul unui dosar penal care vizează infracţiuni de luare de mită şi dare de mită”, a transmis, vineri seară, DGA, potrivit Observator Tv.

Potrivit sursei citate, s-a stabilit că lucrători ai Poliţiei de Frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au primit sume de bani de la transportatorii de autovehicule, fructe şi legume, permiţând astfel intrarea în ţară a acestora prin evitarea controlului efectuat de ANAF.

 

Previous Story

Străzi blocate pentru carburant gratis, la o benzinărie. Un influencer a promis plinuri gratuite de combustibil șoferilor

Next Story

Fenomenul meteorologic care ar putea aduce o iarnă extrem de geroasă. Roxana Bojariu, climatolog: “Există o probabilitate mai mare de a avea episoade severe de iarnă în Europa și America de Nord.”