Mamă, tată și copil de 2 ani, duși la spital după ce au consumat ciuperci. O mătușă le-a adus ciuperci din pădure

Last Updated on octombrie 7, 2024 Mamă, tată și copil de 2 ani, duși la spital după ce au consumat ciuperci. O mătușă le-a adus ciuperci din pădure 1
O întreagă familie a ajuns la spital în seara zilei de vineri, 4 octombrie, după ce a consumat ciuperci. Familia a fost vizitată de o mătușă care le-a adus niște ciuperci pe care le-a cules din pădure.

Soția a preparat ciupercile, iar apoi s-au pus la masă. Au consumat ciuperci mama și tatăl, dar și copilașul de numai 2 ani. În jurul orei 18.30, cei trei au început să se simtă rău, motiv pentru care au solicitat ajutorul unui echipaj medical.

Ambulanța care a sosit la fața locului, la Pătrăuți, Suceava,  i-a preluat și i-a transportat la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Clinic Suceava, unde cei trei prezentau stări de vomă. Au fost internați în spital, în stare conștientă, scrie Monitorul de Suceava.

Zece persoane au ajuns la spital după ce au gătit acasă ciuperci
Zece persoane au ajuns la spital, în Iași și Suceava, în ultimele zile, intoxicate cu ciuperci culese din pădure și gătite acasă. Medicii trag un semnal de alarmă, mai ales că pericolul poate fi mortal.

Duminică seară, la Iași, au ajuns în îngrijirea medicilor alte două persoane intoxicate. Este vorba despre o copilă de 10 ani din județ, internată la Pediatrie, dar și de o femeie în vârstă de 59 de ani, internată la Spitalul Sfântul Spiridon. În ambele cazuri, pacienții le-au spus medicilor că au mâncat ciuperci culese din pădure și gătite în casă, scrie Stirile Pro Tv.

Reamintim că în weekend, la spitalele din Iași au ajuns 10 victime intoxicate, în prezent mai fiind internate cinci, în afara oricărui pericol, arată medicii.

Potrivit doctorilor, intoxicația cu ciuperci poate afecta grav rinichii, ficatul și sistemul nervos. De aceea, trebuie să consumăm ciuperci luate doar din surse autorizate.

Previous Story

Dispare amenda automată pentru lipsă rovinietă Legea a trecut de Comisia de Transport și Infrastructură