Locurile unde un şniţel este 2 lei, iar supa 1 leu. „Meniurile au fost făcute în colaborare și cu nutriționiști”

Last Updated on octombrie 9, 2024 Locurile unde un şniţel este 2 lei, iar supa 1 leu. „Meniurile au fost făcute în colaborare și cu nutriționiști” 1

Există și mâncare ieftină. Cât este de bună, doar cei care o consumă știu. Ciorbă de pui a la grec, supă cremă de dovleac, iar la felul doi pui porc, pește și garnituri de toate felurile, sub 15 lei.

Viaţa de student face toţi banii. Cu 7 sau 10 lei, tinerii mănâncă la cantină la fel de bine ca la mama acasă – ciorbă, felul doi, salată plus desert! Un şnitel costă 2 lei, iar o supă un leu. Şi pentru că nu fac faţă cozilor, sunt universităţi care au deschis deja şi comenzi online. Dar fără livrare. Cele mai mici preţuri le-am găsit la ASE în Bucureşti şi la Medicină în Cluj, scrie Observator Tv.

Cine merge la cursuri la Politehnică de dimineaţă, prinde loc la masă la prânz. Orele de vârf pentru bucătarii şi chelnerii de la cantine sunt între 12 şi 15 după-amiază: “O supă de roșii cu orez 5 lei, cartofi la cuptor, 2 lei, deci avem 7 lei, pulpă de porc 4 lei, 11 lei, cu salată de varză, uite un ecler 6 lei, deci eu zic că ajungem la 20 de lei”. “Am venit să mâncăm o ciorbă, sperăm că au de pui a la grec, aia îmi place mie, poate băgăm și o prăjitură, un desert ceva”, a spus un student.

Studenţii ne mai dau un pont, la Moxa, la ASE, e și mai ieftin. Dar şi coada e mai mare. “Cel mai bine se vinde șnițelul cu piure”, spune o angajată. “Ciorbă ardelenească, piure de cartofi, salată de varză proaspătă, și o prăjitură boema. 10,35 lei. Foarte ok”, spune un student.

Se poate și mai bine. O supă cu tăieţei este 1,5 lei, o porție de piure un leu și 10 bani, iar chiftelele prăjite 2 lei și 30 de bani. Andrei e student la marketing și mănâncă de 3 sau 4 ori pe săptămână la cantină. În restul timpului, se bucură de pachetul de acasă, din Galați. “Este foarte ieftin față de orice cantină din București! Înainte mai mâncăm și la Agronomie, dar să știți că diferența de preț e destul de mare”, spune Andrei, student.

6 bucătari pregătesc mâncarea dinainte să răsară soarele. Şi tot ei servesc apoi. Dar pentru că cererea e uriaşă, universitatea le pune la dispoziție şi varianta online. Comandă între 8 și 11 dimineață, cu un meniu prestabilit, și pot lua masă tot la cantină după prânz. Cel mai ieftin meniu este 7 lei. “O supă cu tăieţei, pilaf, chifteluțe, chiflă, salată de castraveți și cel mai scump poate să depășească 10 lei, chiar 11. Prețurile sunt așa de mici pentru că studentul plătește doar materia primă”, declară Năstase Virginia, director cantină.

La Gheorghe Asachi, în Iași, un meniu costă 15 lei, fără desert, iar la Constanța, la Universitatea Ovidius prețul trece de 20 chiar 23 de lei. Surpriza vine de la UMF Cluj, unde ciorba, șnițelul de pui, cus cus, salată de varză și o chiflă costă doar 7 lei.

Mâncarea foarte diversă și la prețuri accesibile, na… În Cluj nu mai găsim nicăieri mâncare așa de bună și la prețul ăsta. De exemplu astăzi există escalop de pui cu sos de gorgonzola, super, abia aștept să încerc”, a spus un student.

Meniurile au fost făcute în colaborare și cu nutriționiști. Noi punem în practică ceea ce învățăm cu studenții noștri, deci avem o colegă care e absolventă de dietetică și nutriție la noi, care a devenit angajata noastră și concepe în fiecare zi aceste meniuri astfel încât să dea copiilor tot ce au ce au ei nevoie pentru a putea învăța și trăi bine, a declarat, pentru Știrile Kanal D, un reprezentant al cantinei.

Teoretic, accesul este permis doar studenților și profesorilor. Practic și corporatiştii din zonă au prins gustul cantinelor studențești.

Advertisements
Previous Story

Brașoveanul Marian Olaianos revine la TVR, după scandalul cu amanta. El trebuie să primească toate salariile restante

Next Story

Aplicația prin care pietonii îi pot reclama pe șoferii care parchează ilegal pe trotuare. Peste 25.000 de sesizări au fost trimise deja