Incendiu Brașov. 16 familii au ajuns în stradă după ce flăcările le-au distrus apartamentele

Last Updated on octombrie 7, 2024 Incendiu Brașov. 16 familii au ajuns în stradă după ce flăcările le-au distrus apartamentele 1

16 familii din Brașov au rămas pe drumuri, după ce clădirea în care locuiau a ars aproape complet. La locul intervenției s-au deplasat 6 autospeciale de stingere, o autocisterna cu apă, o autospecială de hidroperforare, o autoscara si un echipaj SMURD, anunță mytex.ro.

Clădirea în care a izbucnit incendiul se află la marginea orașului și adăpostea peste 40 de oameni. Flăcările au distrus tot acoperișul.
Martor: „Am venit și era flacăra imensă”.
Reporter Pro Tv: „Ce ai reușit să mai salvezi?”
Martor: „Sincer, cățelul ăsta, că era în baracă aici și am venit și mi-am adus aminte de el”.
Pompierii s-au luptat minute în șir cu focul.

Ciprian Sfrejea, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov: „A ars acoperișul construcției, pe o suprafață de aproximativ de 450 de mp. Din cauza apei, într-adevăr a fost degradat și interiorul construcțiilor”.
Famiile au rămas fără adăpost
Familiile rămase fără locuință vor fi găzduite de rude ori ajutate de autorități cu un adăpost.

Persoană a cărei casă a ars: „E tot, tot, tot distrus. Diseară dormim în gară undeva, am nepoții mei, am copiii mei, îi iau frumos și plec”.

Vecin: „Să sperăm că putem să îi sprijinim cu ceva. Cu materiale de construcții, cu ce putem, ca să-i ajutăm că na, vine iarna și o să fie greu pentru ei. Au foarte mulți copii, comunitatea e mare”.
Locuințele erau încălzite cu sobe, iar locatarii cred că focul a pornit de la un coș de fum.

ISU Brasov: „𝐈̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐝𝐢𝐦𝐢𝐧𝐞𝐚𝐭̦𝐚̆, 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐛𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐮 𝐢𝐳𝐛𝐮𝐜𝐧𝐢𝐭 𝐥𝐚 𝐚𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐢𝐬̦𝐮𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐬𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯
Pentru misiune au fost mobilizate șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, o autocisternă cu apă, o autospecială pentru hidroperforare și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta violent, la mansarda și acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, cu posibilitatea de propagare a focului la casele din vecinătate.

Intervenția pompierilor pentru localizarea și lichidarea incendiului a durat peste 4 ore, iar datorită intervenției prompte a acestora, a fost împiedicată propagarea flăcărilor la constructiile din apropiere. După stingerea incendiului, s-a acționat pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate în urma evenimentului.
Din fericire, în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire

Previous Story

O șoferiță a mers cu spatele, 5 persoane au ajuns la spital. Șofer microbuz: „Am ricoșat în mașina cealaltă și mașina a lovit persoanele alea”

Next Story

Doi deținuți au evadat de lângă polițiști. Imagini surprinse de camere