Imagini cu primul tren chinezesc care va circula pe ruta Brașov-Constanța, surprins în probe la Predeal

Last Updated on octombrie 15, 2024 Imagini cu primul tren chinezesc care va circula pe ruta Brașov-Constanța, surprins în probe la Predeal 1
Primul tren chinezesc care va circula în România a putut fi văzut ieri la Predeal. Acesta poate atinge o viteză maximă de 160 km/oră și va circula pe ruta Brașov – Ploiești – București – Constanța și retur.

Trenul, o colaborare între românii de la Astra Vagoane și producătorul chinez de material rulant Qingdao Sifang, a avut un traseu bine stabilit, care a inclus și gara din stațiunea Predeal, scrie Profit.ro.
Este primul tren electric chinezesc care circulă pe șinele din România, iar procesul de certificare și autorizare este aproape finalizat.

Pe durata probelor, experții români și chinezi au adunat informații din computerele aflate la bord. Pentru ca oamenii de rând să nu poată vedea interiorul pe motiv de secret industrial, ferestrele trenului au fost acoperite de ingineri.
Imagini cu primul tren chinezesc care va circula pe ruta Brașov-Constanța, surprins în probe la Predeal 2

Imagini cu primul tren chinezesc care va circula pe ruta Brașov-Constanța, surprins în probe la Predeal 3

Marian Mihail Călin, director general Astra Vagoane Călători, a anunțat că procesul de certificare și autorizare este realizat în proporție de 80-90%. Potrivit producătorului chinez, trenul poate circula cu o viteză maximă de 160 km/h, iar pasagaerii beneficiază de maximă siguranță și confort, scrie Libertatea.

Obiectul contractului îl reprezintă achiziția publică a 40 unități rame electrice regionale și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani de la livrarea fiecărei rame electrice, urmând ca acestea să fie livrate în termen de 32 de luni de la semnarea contractului, scrie Adevarul.

Previous Story

Ion Țiriac prins de poliție cu 340 km/h: „Atât timp cât drumul e drept, zbori! Zbori!”

Next Story

Un autobuz cu pasageri a ajuns în brazii din fața blocului, după ce un șofer i-a tăiat calea. 6 persoane au fost rănite