Î.P.S. Teodosie spune că folosirea cuvântului „zău” este un păcat iar despre despre mersul la sală: Cele mai bune exerciții fizice sunt mătăniile

Last Updated on octombrie 8, 2024 Î.P.S. Teodosie spune că folosirea cuvântului „zău” este un păcat iar despre despre mersul la sală: Cele mai bune exerciții fizice sunt mătăniile 1

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat, la emisiunea radio la care participă săptămânal, că folosirea interjecției „zău” este un păcat.

„Da, chiar este păcat, pentru că îl iei pe Dumnezeu martor în lucrurile mărunte”, a susținut Teodosie, potrivit Radio Dobrogea, scrie Antena 3.
În explicațiile din dicționare, zău” este o interjecţie care întăreşte o afirmaţie sau o negaţie şi care are semnificaţia: ‘pe legea mea’, ‘jur că’, ‘într-adevăr’ sau ‘fără îndoială’.

Cuvântul provine din latinescul „deus”.
Întrebat ce crede despre mersul la sala de sport, Teodosie a răspuns: “De aceea nu este bine, că sunt energii negative. Peste tot sunt demoni, în jurul nostru. Zicem energii negative.

Sigur, este bine să meargă sportivii la sala de sport, că şi-au ales această cale şi e binecuvântată. Dar noi avem sportul nostru religios, metania. Nu există exerciţiu fizic mai binefăcător şi mai complet pentru ca să pună în mişcare toţi muşchii trupului precum metania, dacă e făcută corect.”, a spus Teodosie, citat de Antena 3.

Arhiepiscopul Tomisului susţine că cei care vor să de ferească de „deochi” pot face acest lucru „rugându-se necontenit”, scrie News.ro. El a mai spus, în emisiunea de la Radio Dobrogea, și cum îi ferește pe credincioși: „eu am făcut niște cruciulițe care poartă în ele agheasmă”.

De deochi ne ferim rugându-ne necontenit. Sunt oameni care se împuţinează de la deochi, le este rău şi atunci trebuie să avem rugăciunea continuă să se roage pentru cel deocheat preotul mai ales, la nevoie şi cei apropiaţi. Să ne ferim de deochi purtându-ne mereu cu mintea şi inima la Dumnezeu”, a afirmat Teodosie, la Radio Dobrogea, conform Digi 24.

El a explicat că a dat credincioşilor cruciuliţe cu agheasmă care îi feresc de deochi.

Şi iată, pentru că veni vorba, eu am făcut nişte cruciuliţe care poartă în ele agheasmă cu molitfele Sfântului Vasile. Le-am dat la mulţi şi se deocheau, când mergeau într-o adunare imediat se deocheau, le era rău, trebuia să plece. Cei cărora le-am dat aceste cruciuliţe şi se deocheau nu mai au deochi. De aceea voi înmulţi, nu mai am decât puţine, voi face comandă de alte cruciuliţe. Le-am dat toate în dar, eu le-am plătit, dar m-am bucurat să le dau în dar, că ştiu că le foloseşte acest mare dar, pe de o parte crucea, pe de altă parte este agheasma”, a adăugat înaltul prelat.

Previous Story

O bătrână, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce

Next Story

Brașov. Subunitățile de pompieri își vor deschide porțile pentru vizitatori, în weekend