Din nou tramvai în Braşov? Discuții la Planul Urbanistic General

Last Updated on octombrie 9, 2024 Din nou tramvai în Braşov? Discuții la Planul Urbanistic General 1

Primăria Brașov aduce în discuție reintroducerea tramvaiului. Potrivit proiectului Planului Urbanistic General este propusă şi reintroducerea tramvaiului în Braşov. Astfel, pentru eficientizarea transportului este propusă „activarea transportului de persoane cu tramvai pe fosta linie Dârste – Braşov centru”.

Practic, asta ar însemna la o revenire parţială la calea ferată suburbană înfiinţată în anul 1892. De asemenea, în Braşov a mai circulat tramvaiul în perioada 1987 – 2006 (linia 101: Saturn – Rulmentul).
Pentru îmbunătăţirea mobilităţii (trafic rutier, transport în comun, infrastructură pentru pietoni şi biciclişti), în PUG se menţionează că este nevoie de noi pasaje peste căile ferate din oraş, de realizarea unor piste pentru biciclişti sau de extinderea transportului în comun, în special în noile zone rezidenţiale, scrie bzb.ro.

Proiectul Planului Urbanistic General al municipiului Braşov poate fi consultat pe site-ul Primăriei Braşov, putând fi amendat până 20 octombrie.

,,Intrăm într-o nouă etapă în ceea ce privește actualizarea PUG-ului, cea a dezbaterilor publice. Începând de luni, îi invit pe toți brașovenii să își spună punctul de vedere cu privire la ce ar trebui să îmbunătățim la documentul realizat de experții în urbanism, astfel încât orașul să se dezvolte în acord cu așteptările lor.

În aceeași măsură așteptăm și opiniile urbaniștilor, agenților economici, dezvoltatorilor imobiliari, sociologilor și, nu în ultimul rând, ale primăriilor din jurul Brașovului, pentru că nu putem vorbi de modul în care se dezvoltă orașul fără să facem legătura cu localitățile din jur, care vor trebui să își acorde propriile planuri urbanistice cu cele ale Brașovului”, a precizat primarul Allen Coliban.

Conform prevederilor legale, Planul Urbanistic va sta în dezbatere publică timp de 45 de zile, până în 20 noiembrie, perioadă în care toți cei interesați, de la societatea civilă la companii, dezvoltatori sau specialiști în domeniu, vor putea face propuneri de completare sau modificare a acestui document prin intermediul unei platforme dedicate.

Pe această platformă, pe lângă regulament și planșele aferente Propunerilor preliminare ale Planului Urbanistic General, va fi prezentată și o sinteză a celor peste 1.000 de pagini ale planului urbanistic general, astfel încât orice persoană interesată să aibă acces la informațiile esențiale din document.

Previous Story

Aplicația prin care pietonii îi pot reclama pe șoferii care parchează ilegal pe trotuare. Peste 25.000 de sesizări au fost trimise deja

Next Story

Apa a ajuns mai scumpă decât berea. „Apa minerala a ajuns, din păcate, un adevărat lux, fiind vândută la preţ de băutura răcoritoare”