De la Brașov, la Făgăraș, în aproximativ 25 de minute pe autostradă

Last Updated on octombrie 14, 2024 De la Brașov, la Făgăraș, în aproximativ 25 de minute pe autostradă 1

Autostrada de la Brașov la Făgăraș va deschide zona făgărășeană pentru investiții imobiliare și industriale în condițiile în care distanța între cele două localități va fi străbătută în doar 25 de minute.

Asocierea de firme care va construi sectorul de autostradă Braşov – Făgăraş (sector al autostrăzii A13, Sibiu – Braşov – Bacău) a finalizat documentaţia necesară obţinerii acordului de mediu pentru acest proiect, scrie bzb.ro.

Conform documentului amintit, valoarea investiţiei este estimată la 4.719.635.000 lei, iar lucrările vor dura 30 de luni. De asemenea, în memoriul pregătit de proiectanţi se arată că pe acest segment de autostradă, cu o lungime de 49,150 km, se va circula cu o viteză maximă de 120km/h, corespunzătoare unei regiuni de deal (ceea ce ar însemna un parcurs al distanţei în 24minute şi 58 secunde, fără opriri).

Autostrada va traversa teritoriul administrativ al cinci unităţi administrativ teritoriale, respectiv Codlea, Dumbrăviţa, Şinca, Şercaia şi Mândra. La ambele capete vor exista noduri rutiere. Cel din zona Făgăraşului va asigura legătura cu sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraş, iar cel de la Codlea va conecta acest drum de mare viteză cu sectorul de autostradă Braşov – Bacău, dar şi cu Autostrada Comarnic – Braşov.

A început lucrul la autostrada Sibiu – Făgăraș: imagini cu drona de deasupra ”orașului Makyol”
Constructorul turc Makyol a transmis de săptămâna trecută tuturor primăriilor din zonă să le spună proprietarilor din zonă să-și strângă ultima recoltă de pe terenurile ce au fost expropriate, iar micul oraș de lângă Cârța, care va adăposti muncitorii începe să prindă formă, scrie Turnul Sfatului. 

Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS, în colaborare cu Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi Anonim Sirketi, a confirmat în urmă cu două săptămâni că va începe lucrările de pregătire și amenajare a terenului. Aceste activități includ tăierea vegetației, îndepărtarea solului fertil, nivelarea terenului și săparea șanțurilor, toate acestea fiind esențiale pentru viitoarele drumuri tehnologice. Accesul la amplasament se va face din drum public, conform reglementărilor legale.

”Orașul Makyol” de lângă Cârța
Înncă de luna trecută, Makyol a început organizarea de șantier pentru Lotul 3 al Autostrăzii A13 Sibiu – Făgăraș, unde au fost aduse primele utilaje. Aici vor fi cazați peste 400 de muncitori, iar tot în această zonă se va construi o unitate de producție pentru asamblarea stațiilor de producere a asfaltului și a betonului necesar construcției autostrăzii.

Previous Story

Încă două zile libere de Revelion, se va merge la muncă abia miercuri, 8 ianuarie. Cine nu poate avea liber

Next Story

Brașov. Astăzi vor fi puse în funcțiune semafoarele din alte două giratorii