De ce sunt prețuri mari  în Poiana Brașov de Crăciun și Revelion. Alin Burcea: „Am văzut comentarii referitoare la tarifele foarte mari de cazare din Poiana Brașov”

Last Updated on octombrie 3, 2024 De ce sunt prețuri mari  în Poiana Brașov de Crăciun și Revelion. Alin Burcea: „Am văzut comentarii referitoare la tarifele foarte mari de cazare din Poiana Brașov” 1

Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, are o explicație simplă de ce sunt prețuri tot mai mari în Poiana Brașov, de sărbători.

Pentru că cererea este una enormă. Numai din București vin zeci de mii de oameni în stațiunile montane. Unele persoane nu se uită la bani, având în vedere că este vorba despre un eveniment sărbătorit o singură dată pe an.

Au început rezervările pentru Crăciun și Revelion. Numai Bucureștiul are 3 milioane și ceva de locuitori. Valea Prahovei are, să zicem, 60.000 de locuri pentru Revelion. Se vând sau nu? Evident că da! Am văzut comentarii referitoare la tarifele foarte mari de cazare din Poiana Brașov.

Toată lumea comentează, dar hotelierii ăia nu-s nebuni! Ei pun tarife foarte mari pentru că le vând. Raportul cerere ofertă! Se vând toate și în Maramureș, Bucovina. E Revelionul o dată pe an!

Normal că și eu, dacă aș avea o pensiune sau un hotel în Bucovina, aș vinde scump, că doar nu-s nebun să vând ieftin un Revelion când știu că sunt cinci pe loc. Știți ce zic?” a explicat Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, în emisiunea ”Totul despre bani”, conform Dc News.

Turiştii români au cheltuit 1,2 mld.de euro pe bilete de avion în vara acestui an
Aeroporturile locale au înregistrat 7,9 milioane de pasageri în cele trei luni de vară din acest an, potrivit datelor Asociaţiei Aeroporturilor România, peste nivelul anului trecut, când au fost 7,3 milioane de persoane, scrie Fanatik.

Preţul mediu al biletelor de avion în această vară a fost de 163 euro, potrivit unui studiu realizat de Vola.ro, platforma de rezervări de bilete de avion. Astfel, turiştii români au plătit 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion, potrivit unui calcul realizat de ZF pe baza datelor Vola şi AAR.

Creşterea numărului de pasageri vine şi ca urmare a unui apetit tot mai mare de a călători, dar şi datorită unui număr în creştere de zboruri. Companiile aeriene au introdus noi destinaţii, iar cel care beneficiază de cele mai multe zboruri şi destinaţii noi este Bucureştiul.

Dacă pe destinaţiile charter, închiriate de agenţiile de turism, Turcia şi Grecia au ocupat locurile fruntaşe în topul destinaţiilor de vacanţă ale românilor, în ceea ce priveşte vacanţele făcute pe cont propriu, Italia a fost ţara către care au zburat cei mai mulţi români. Doar din Bucureşti au decolat peste 2.100 de zboruri către oraşele din Italia în cele trei luni de vară.

Previous Story

Un șofer RATBV promovează Brașovul cu autobuzul colantat

Next Story

Smart-ul unei şoferiţe, lovit de TIR pe E85. Camionul era încărcat cu 22 de tone de seminţe de floarea soarelui