Cazul elvețianului drogat. Victimă: „Polițiștii ne-au folosit drept scuturi umane. Cine ar fi avut grijă de copilul nostru de nici 9 ani, dacă ar fi rămas orfan ieri”

Last Updated on octombrie 21, 2024 Cazul elvețianului drogat. Victimă: „Polițiștii ne-au folosit drept scuturi umane. Cine ar fi avut grijă de copilul nostru de nici 9 ani, dacă ar fi rămas orfan ieri” 1

Accidentul produs de un elvețian drogat și fără permis la Sibiu. Victimele acuză polițiștii: „Ne-au folosit drept scuturi umane”
accidentul produs de un elvețian drogat și fără permis la sibiu. victimele acuză polițiștii: „ne-au folosit drept scuturi umane”
Mașina sibianului (stânga)/Șoferul elvețian (dreapta)

Un elvețian drogat și fără permis a furat o mașină din Făgăraș și a produs două accidente în Sibiu. Victimele teribilului eveniment aduc acum acuzații la adresa polițiștilor care au intervenit pentru a-l opri pe individul străin, spunând că au fost folosiți „drept scuturi umane”.

În timpul cursei nebune, individul a acroșat o mașină într-un sens giratoriu, provocând pagube materiale. Câteva minute mai târziu, în Șelimbăr, a provocat un nou accident, soldat cu rănirea a trei persoane. Polițiștii au reușit într-un final să îl blocheze pe teribilist pe o stradă din localitate, acesta fiind testat pentru substanțe psihoactive, rezultatele fiind pozitive.

Persoanele nevinovate, aflate în mașinile lovite de elvețianul drogat, au suferit o adevărată traumă în urma celor întâmplate. Unul dintre sibienii implicați în eveniment a povestit cum s-a produs totul, aducând acuzații polițiștilor care nu ar fi gestionat situația în mod corespunzător.

Ieri, duminica, 20.10.2024, în drum spre Sibiu, în localitatea Șelimbăr, un echipaj de poliție ne-a făcut semn să oprim pe loc, noi și ceilalți participanți la trafic, astfel blocând ambele benzi de circulație pe sensul spre Sibiu. În felul acesta șoseaua era blocată și nu se mai putea înainta. Cu toții am rămas în mașini, nedumeriți, fără nicio explicație din partea agenților de poliție prezenți la fața locului.

Unul dintre agenți a trecut pe lângă mașinile noastre deplasându-se în spate, cu un fel de servietă în mana despre care mai apoi am aflat că s-ar numi spike – un dispozitiv cu țepi menit să oprească forțat un autovehicul în deplasare. N-a mai durat decât câteva secunde până când am fost loviți din spate, din plin, de mașina despre care am aflat mai apoi că era furată și condusă de o persoană de cetățenie elvețiană, fără permis, aflată sub influența drogurilor și care era urmărită de către o mașina de poliție. În urma impactului am fost aruncați, cu tot cu mașina noastră, aproximativ 15 metri în față”, a scris sibianul pe Facebook, conform Ora de Sibiu.

Bărbatul îi acuză pe polițiști că i-au folosit drept „scuturi umane” pentru a-l opri pe șoferul fugar.
Am fost folosiți drept SCUTURI UMANE de către Poliția Română! (…) De ce a fost nevoie de scut uman atâta timp cât poliția avea acel instrument de oprire forțată a mașinilor (banda cu țepi), care oricum era de ajuns pentru a duce la prinderea făptașului?

Dacă tot ne-au oprit, de ce nu ne-au evacuat rapid înainte de producerea impactului? Ar fi fost doar niște mașini avariate și poate nici acelea dacă echipajul de la fața locului ne-ar fi spus să degajăm benzile de circulație și să ne retragem cu mașinile pe marginea șoselei.

(…) Cine ar fi avut grijă de copilul nostru de nici 9 ani, dacă ar fi rămas orfan ieri, în urma deciziei unui agent de poliție de a fi sacrificați pentru prinderea unei persoane care a furat o mașină?”, a mai scris bărbatul.

Răspunsul polițiștilor
Toate aspectele care privesc modul de intervenție a polițiștilor pentru interceparea în trafic și reținerea unui bărbat suspectat de săvârșirea unei infracțiuni de furt, comise în județul Brașov, sunt supuse unei analize atent desfășurate la nivelul instituției noastre, transmit, tot luni, reprezentanții IPJ Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Subliniem faptul că în niciun caz, prin modul de acțiune, polițiștii nu au folosit mașini ale participanților la trafic pentru oprirea șoferului urmărit. Întreaga misiune, din momentul observării mașinii suspecte în trafic pe DN 1, Hula Bradului și până la prinderea bărbatului care o conducea, s-a derulat contra cronometru, iar polițiștii aflați în urmărire au avut ca obiectiv prioritar siguranța celorlați participanți la trafic,” spune sursa citată.

IPJ Sibiu mai spune că este regretabil faptul că participanți la trafic au avut de suferit în urma acestei misiuni și, pentru a stabili dacă au fost sau nu sincope în modul de acțiune a polițiștilor, modul de intervenție este analizat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională și Serviciului Rutier. În funcție de concluziile care reies în urma acestei analize, vor fi dispuse măsuri în consecință.

Tânărul elvețian spune că a venit în România pentru că este strănepotul lui Dracula. „Am vrut să merg în pădurea Hoia-Baciu, în căutarea stră-străbunicului, contele Dracula, Vlad Țepeș. Sper că mă poate transforma într-un vampir. Toată viața am visat lucrul ăsta și acum sunt aici”, a spus elvețianul, conform Fanatik.

Previous Story

Vizitatorii costumați de Halloween primesc reduceri la Dino Parc Râșnov

Next Story

Brașov. Se amână deschiderea supermarketului ”La Cocoș”. Când are loc inaugurarea