Brașovul a fost inclus de National Geographic pe lista celor mai atractive orașe din lume, alături de Los Angeles, Bangkok și Barbados

Last Updated on octombrie 23, 2024 Brașovul a fost inclus de National Geographic pe lista celor mai atractive orașe din lume, alături de Los Angeles, Bangkok și Barbados 1

Brașovul a fost inclus de National Geographic pe lista celor mai atractive orașe din lume. Această listă anuală, care cuprinde 25 de destinații de neratat, a fost dezvăluită marți și reprezintă o sursă de inspirație pentru pasionații de călătorii din întreaga lume. În cel mai așteptat ghid al anului – Best of the World 2025 – Brașov se alătură unor zone renumite, precum Guadalajara, Barbados, Abu Dhabi și Arhipelagul Stockholm, scrie Libertatea.

Brașovul este descris de National Geographic ca fiind „un ținut al pădurilor străvechi, al satelor rustice și al Carpaților. Iar cu noul său aeroport – primul construit în România în ultimii 50 de ani – patria lui Dracula este mai accesibilă. Explorați regiunea de-a lungul Via Transilvanica, un traseu de drumeții finalizat în 2022”.

În cadrul topului din acest an, Brașovul a fost evidențiat nu doar pentru farmecul său medieval, ci și pentru proximitatea sa față de Sighișoara, un sit UNESCO de patrimoniu mondial, și pentru drumul prin „Terra Saxonum”, care trece prin sate săsești pitorești și fortărețe dacice.

Orașul medieval Brașov este poarta de intrare în regiunea Transilvania, un tărâm al pădurilor străvechi, satelor rustice și vârfurilor Carpaților. Și, odată cu noul său aeroport—primul din România în ultimii 50 de ani—ținutul lui Dracula este acum mai accesibil. Explorează regiunea de-a lungul traseului Via Transilvanica, un traseu de drumeție finalizat în 2022, care se întinde pe 870 de mile de la granița cu Ucraina până la Dunăre.

Secțiunea Terra Saxonum a traseului trece prin sate săsești și prin orașul Sighișoara, fondat în secolul al XII-lea și inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, în timp ce secțiunea Terra Dacica șerpuiește printre podgorii și fortărețe dacice”, a scris National Geographic despre Braşov, conform brasov.net.

Advertisements
Previous Story

Un bărbat a murit înecat cu mâncare după ce un medic a refuzat să intervină. „Medicul respectiv a fost trimis de dispeceratul integrat 112”

Next Story

Expertul parapantist Janot Sîrbu, despre instructorul brașovean care a căzut de la înălţime în timpul unui zbor cu parapanta: „Este o greșeală copilărească, dar fatală. Graba strică treaba”