Brașov. Stadiul lucrărilor la Magistrala de cale ferată M300 Brașov-Apața

Last Updated on octombrie 10, 2024 Brașov. Stadiul lucrărilor la Magistrala de cale ferată M300 Brașov-Apața 1

Asociația Pro Infrastructură a făcut un inventar al lucrărilor la Magistrala de cale ferată M300 Brașov-Apața.Conform contractelor de execuție, lucrările trebuiau să fie gata.

Magistrala M300 Brașov-Apața, de la nimic spre dezolant și dezghețat.
La final de august, CFR a raportat un progres fizic de 31,71% pe contractul loturilor 1 și 3 de pe Brașov-Sighișoara semnat cu asocierea RailWorks (Alstom, Aktor și Arcada) în martie 2020 cu ordin de începere dat o lună mai târziu. 84 de kilometri de cale ferată, 3,2 miliarde lei fără TVA, 4 ani termen de execuție.

Pe hârtie… trebuia deja să circulăm pe noile linii! În realitate…
Într-un final s-au dezghețat Gara Brașov și intervalul Brașov-Stupini. Într-o țară normală era gata de mult timp măcar până la Bod. Firul simplu de aici nu permite atacarea de noi segmente fiindcă e nevoie de loc pentru încrucișări. În sfârșit apare tablierul la podul peste Ghimbășel.

Brașov. Stadiul lucrărilor la Magistrala de cale ferată M300 Brașov-Apața 2

La ⁠Bod nicio urmă de lucrări la pasajul rutier. Nu ne este clar de ce. Suspectăm că mai e nevoie de ceva exproprieri suplimentare.
Variantele Feldioara: dezolant. Se merge cu frâna trasă. Incredibil că nu tot s-a rezolvat devierea unui drum județean care încurcă lucrul la pasajul din zonă. Tot incredibil: mai sunt utilități de mutat la 4 ani și jumătate de la emiterea ordinului de începere!

Varianta Măieruș: mediocru deocamdată, dar se vede că se atacă în paralel și un fir pe traseul comun. La pod, pare-se că mai e de venit o foreză, văzând carcasele depozitate pe partea cealaltă a apei. Teoretic va fi executat din două părți. Întrebarea e dacă apare al treilea front pe mijloc.

Brașov. Stadiul lucrărilor la Magistrala de cale ferată M300 Brașov-Apața 3
Apața? Timid. Variantele și îndulcirile de curbe sunt tot în hibernare. Așteptăm primăvara?!…
Cadre aeriene ChimDrone/Traveler, octombrie 2024, mulțumim!”, au scris cei de la Asociația Pro Infrastructură pe Facebook.

Circulaţia feroviară a fost reluată la tracţiune electrică, în urma remedierii deranjamentului din staţia Braşov
Circulaţia feroviară a fost reluată la tracţiune electrică joi seara, începând cu ora 19:17, în urma remedierii deranjamentului la linia de contact din staţia Braşov, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA, scrie Agerpes.

Circulaţia feroviară a fost perturbată joi, în staţia CF Braşov, după ce trenul R 11033 (operat de Regio Călători) a rupt pantograful şi linia de contact la regararea în staţie.

Previous Story

Șoferul de 85 de ani, filmat când conducea pe contrasens, prins de polițiști. Amendă de 3.000 de lei

Next Story

Un cuplu de britanici a sărbătorit nunta de aur pe Transfăgărășan. În urmă cu 50 de ani au venit în România dar drumul era în construcție