Brașov. Se amână deschiderea supermarketului ”La Cocoș”. Când are loc inaugurarea

Last Updated on octombrie 21, 2024 Brașov. Se amână deschiderea supermarketului ”La Cocoș”. Când are loc inaugurarea 1

Amânare pentru deschiderea primului Supermarket ”La Cocoș” din Brașov, în cadrul Complexului Brintex din cartierul Bartolomeu. În prezent, în complexul comercial sunt aproximativ 200 de operatori economici.

Inițial, marea deschidere a supermarketului ”La Cocoș” trebuia să aibă loc undeva în luna octombrie, însă, s-a amânat cu o lună. Cei care se ocupă de administrarea Complexului Brintex, inaugurat în 1994, speră ca odată cu deschiderea supermaketului numărul vizitatorilor să crească considerabil, scrie RTV.

Reamintim că magazinul românesc La Cocoș, deținut de antreprenorii români Iulian și Gianina Nica, a fost cumpărat majoritar de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și fondurile de investiții CEECAT Capital și Morphosis Capital. A fost fondat în 2014 și este un supermarket românesc de tip discount, care operează în prezent trei locații în Ploiești și București şi, mai nou, şi la Braşov.

BERD anunță aprobarea investiției de până la 15 milioane euro în magazinele românești La Cocoș, alături de fondurile Morphosis si CECCAT, împreună cu care preia pachetul majoritar
Banca Europeană de Investiții și Dezvoltare (BERD) anunță o investiție de capital de până la 15,0 milioane de euro, alături de fondurile de capital privat CEECAT Capital și Morphosis Capital, pentru a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni la La Cocos, retailer de produse alimentare cu discount din România, scrie profit.ro.

Acordul de preluare a fost semnat anterior, când a fost anunțată o investiție BERD de 10 mil. euro, după cum Profit.ro a anunțat. În urma investiției, acționarul fondator va păstra un pachet minoritar și continuă să conducă compania, precizează BERD.

La Cocoș, cu trei magazine în București și Ploiești, era deținut de Iulian și Gianina Nica, și s-a străduit până acum să facă față concurenței marilor retaileri străini.

Potrivit BERD, obiectivul investiției este de a „sprijini o afacere în creștere rapidă, deținută de fondator, pentru a-și extinde rețeaua de magazine și a crea un jucător relevant pe piața de retail a produselor alimentare din România, sporind astfel concurența în țară în beneficiul consumatorilor locali”.

Previous Story

Cazul elvețianului drogat. Victimă: „Polițiștii ne-au folosit drept scuturi umane. Cine ar fi avut grijă de copilul nostru de nici 9 ani, dacă ar fi rămas orfan ieri”

Next Story

Un copil a murit din cauza unei infecții luate în spital, în timp ce aștepta să fie operat la inimă. Ce spun părinții