Brașov. O fată de 13 ani a vrut să râdă de polițiști dar s-a trezit cu 100 de agenți pe urmele ei. Părinții riscă o amendă usturătoare

Last Updated on octombrie 19, 2024 Brașov. O fată de 13 ani a vrut să râdă de polițiști dar s-a trezit cu 100 de agenți pe urmele ei. Părinții riscă o amendă usturătoare 1

O fetiţă de doar 13 ani a vrut să facă mișto de Poliție și s-a ales cu ditamai scandalul. A sunat la poliţie şi a spus că a fost răpită de mai mulţi indivizi, ca parte a unei provocări de pe reţelele sociale. În realitate însă, fata era în siguranţă, acasă, împreună cu familia. Acum, cei care vor suporta consecinţele acestei farse sunt părinţii copilei, care riscă să primească o amendă usturătoare.

Au fost multe maşini! M-am gândit că s-a întâmplat ceva rău“, spune un localnic, citat de Observator.
După lungi căutări, polițiștii au localizat apelul – Cartierul Săticel din Zărnești. Trei mandate de percheziție au fost emise rapid, iar anchetatorii au parte de o surpriză: copila este teafără și nevătămată, iar părinții ei în stare de șoc.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov reaminteşte cetăţenilor că orice apel fals la numărul de urgenţă 112 implică mobilizarea unor resurse considerabile umane şi logistice şi poate întârzia intervenţia autorităţilor în situaţii reale de urgenţă“, spune IPJ Braşov.

Luată la bani mărunţi de agenți, copila mărturisește într-un final adevărul.Totul a fost doar o provocare primită pe TikTok, iar după ce a iniţiat apelul, a aruncat cartela SIM la gunoi, pentru a nu putea fi găsită.

“În general adolescenţii se îndepărtează de nevoile familiei şi cad uşor în plasa celor care vor să profite de naivitatea lor. Toate aceste lucru vin dintr-o nevoie de afirmare socială, prin intermediul inteligenţei sociale”, spune Gabriel Bibire, psiholog.

“Poliţia Braşov recomandă, de asemenea, părinţilor să fie vigilenţi, în ceea ce priveşte activitatea online a copiilor lor, şi să-i informeze cu privire la consecinţele grave ale acceptări unor provocări iresponsabile venite de pe reţelele de socializare”, mai declară IPJ Braşov. .

Acum, cei care vor suporta consecințele acestei farse, vor fi chiar părinţii copilei, care riscă să primească o amendă usturătoare.

Romulus Oprica, psiholog, citat de Stirile Pro Tv: „Dacă discutăm de factorii sociali, cel mai important este presiunea grupului, și cred că aici e marea cheie: ce anume te face pe tine să accepţi astfel de provocări total necugetate sau cu rezultate ce pot avea uneori, din păcate, final dramatic.”

Previous Story

Alina Eremia a filmat la Aeroportul Brașov noul său videoclip. „Piesa asta stă de ceva timp la sertar. La sertarul de sus, cu piese de suflet”

Next Story

Străzi blocate pentru carburant gratis, la o benzinărie. Un influencer a promis plinuri gratuite de combustibil șoferilor