Brașov. Festivalul Ziua Stejarului – Ediția a 7-a la Mercheașa: Zboruri cu balonul cu aer cald, tururi ghidate, expoziții și ateliere de olărit

Last Updated on octombrie 17, 2024 Brașov. Festivalul Ziua Stejarului – Ediția a 7-a la Mercheașa: Zboruri cu balonul cu aer cald, tururi ghidate, expoziții și ateliere de olărit 1

A 7-a ediţie a Festivalului „Ziua Stejarului” în localitatea Mercheașa, organizat de Asociaţia Carpaterra, se va desfășura sâmbătă, 19 octombrie. Prin acest eveniment se dorește promovarea turistică a zonei, cu accent pe Stejarul Secular. Arborele, cu circumferința de 9,3 m, are peste 900 de ani.

Festivalul are loc la Mercheașa, un sat ascuns la marginea unei păduri vechi de sute de ani, aflat la doar 11 kilometri de Rupea. Aici, locuitorii mândri îți vor vorbi despre simbolul satului, gorunul de 900 de ani, cunoscut sub numele de „Bătrânul Carpaților”. Acest stejar impresionant, cu o înălțime de 21,3 metri și o circumferință de 9,3 metri, este considerat unul dintre cei mai vechi copaci din România.

Legendele locale spun că sub acest copac milenar s-au luat decizii istorice importante și că numeroși domnitori ar fi complotat aici, la adăpostul umbra răcoroasă a gorunului. Pentru a ajunge la acest monument natural, vizitatorii trebuie doar să urmeze un drum de țară de aproximativ 1,8 kilometri, care pornește din sat spre est și duce spre o câmpie cu stejari seculari, unii dintre ei având peste 500 de ani.

Geoparcul Carpaterra: „De mult visăm să vedem pășunea cu stejari de sus! 🎈
Anul acesta visul ni se va îndeplini, chiar în perioada de apogeu coloristic al pășunii, pe 19 octombrie! 🥳
Cu ocazia festivalului nostru Ziua Stejarului, compania brașoveană Cloud Fun ne propune 2 intervale de zbor aproape de răsărit, respectiv de apus: 7.00-9.00 și 17.00-18.30.

Ne vom luam zborul chiar din parcul central al satului Mercheașa și o să plutim acolo unde ne va purta vântul 😁. Cu puțin noroc o să zburăm pe deasupra pășunii cu stejari seculari, o să vedem râurile Homorodul Mic, Fișer sau Oltul, satele noastre pitorești și peisajele spectaculoase ale dealurilor ce ne înconjoară.

Capacitatea nacelei este de 3-4 adulți (250/270 kg), iar înălțimea minimă pentru a putea admira peisajul este de 140 cm.
Costurile zborului sunt:
850 lei/adult
550 lei/copil
Durata zborului este de aproximativ 1h. După aterizare o să fim preluați de un microbuz și ne vom întoarce în Mercheașa la festival.
Înscrierile se fac până miercuri 16 octombrie prin completarea formularului: https://forms.gle/4FnZJMkJ49ojXsxM9 + plata contravalorii zborului”

Previous Story

Restricții de circulație pe drumul spre Poiana Brașov pentru concurs de biciclete